DOLAR
43,6150
EURO
51,4569
ALTIN
6.818,52
BIST
13.488,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C

KIBRIS Ersin Tatar: Entrikalara ve kurnaz oyunlara boyun eğmeyeceğiz

31.08.2023 11:17
8
A+
A-
KIBRIS
 Ersin Tatar: Entrikalara ve kurnaz oyunlara boyun eğmeyeceğiz

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törenler kapsamında yapmış olduğu konuşmada, bugün yeni bir ulusal politika oluştuğunu söylemiş oldu.

“Artık federal temelde ve karşı tarafın bizleri Türk milletinden kopartacak, AB içinde bizleri bilinmeyen maceraya ve Türkiye garantörlüğünün kaldırılması ve Türk askerlerinin adadan çekilmesi benzer biçimde entrikalara ve kurnaz oyunlara boyun eğmeyeceğiz” diyen Tatar, bağımsızlık ve özgürlüğin oldukça mühim bulunduğunu beyan etti.

Yeni siyasetin temelinde iki devletli bir çözüm bulunduğunu özetleyen Tatar, Türkiye’nin de desteğiyle egemen eşitlik ve eşit internasyonal statünün kabul edilmesini tüm dünyaya ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Pile’de yaşanmış olan vakalara da değinen Tatar, Pile halkının refahı ve mutluluğu için adım atıldığını kaydederek, BM’nin fiziki güçle engellemeye çalıştığını belirtti. Tatar, yaşananların BM’nin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü de beyan etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.