DOLAR
32,2598
EURO
35,0608
ALTIN
2.468,83
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Okullar açılsın, oldukça özledik”

“Okullar açılsın, oldukça özledik”
02.12.2023 05:54
3
A+
A-

Okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim ve sıhhat benzer biçimde iki yaşamsal mevzunun bir arada iyi mi yürütüleceği tartışmaları halen sürerken, öğrenciler ise tek istekte birleşiyor: “Okullar açılsın, oldukça özledik”

Fehime ALASYA

İki yılı aşkındır evde olan öğrenciler bir an ilkin okulun açılmasını istiyor. En o kadar da okulda dostlarıyla oynamayı oldukça özlediğini özetleyen ilköğretim öğrencileri, sosyalleşmek için gün sayıyor… “Uzaktan eğitimin verimli olmadığına” da işret eden çocuklar, bir an ilkin sınıfta karşı karşıya derslere katılmak için sabırsızlanıyor.

“Bilgisayardan ders yapamadım, bilgisayarım yoktu, telefon ile ders yaptım” diyen birçok çocuk bunu sevmediğini, sınıfta olmak istediğini söyledi.

Evde tablet-telefon karşısında oyun oynayıp, bir çok vakit sokakta zaman geçirdiğini özetleyen çocuklar, buna karşın canının oldukça sıkıldığını, okula gitmek istediğini dile getirdi.  

Kimisi “Annem yeni iş buldu, okul açıldığı vakit işe başlamış olacak” dedi, kimisi anne ve babasının çalıştığını, kardeşleriyle evde kaldığını söyledi…

Öğrenciler, YENİDÜZEN’e konuştu…

 

ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARIYLA OKULDA OLMAYI ÖZLEDİ…

emre.jpg

Emre Albayrak, kardeşi Arda ve Ayşenaz: “Matematik derslerini ve arkadaşlarımızı özledik”

“Ödevlerimizi evde tablet ile yaptık. Bizlere tablet verdiler ben onunla ders yaptım. En o kadar da okulumu ve öğretmenlerimi, matematik derslerimi özledim. Biz be kardeşiz. Okul açıldığı vakit annem işlemeye gidecek. Kardeşlerim daha ufak, onlar evde bir tek fotoğraf çizdi.”

nehir.jpg

Dere Uçar: “Okul açılsın ve sınıfta ders yapalım isterim”

“Okullar artık açılsın, en o kadar da öğretmenimi ve arkadaşlarımı özledim. Orada bir şeyler öğrenmeyi, derslerimi özledim. Bilgisayardan ders yapamadım, bilgisayarım yoktu, telefon ile ders yaptım. Bu asla güzel değildi. Okul açılsın ve sınıfta ders yapalım isterim.”

suleyman.jpg

Süleyman Serter: “Telefonda oyun oynuyorum, dışarıya çıkıyorum fakat gene de sıkılıyorum”

“Okul açılsın, okulu oldukça özledim. En o kadar da öğretmenlerimi, müdürü, arkadaşlarımı özledim. Okulda ders yapmayı oldukça özledim. Telefonda ders yapmak oldukça zordu. Evde oldukça sıkıldık. Telefonda oyun oynuyorum, dışarıya çıkıyorum fakat gene de sıkılıyorum”

rahme.jpg

Rahminur Aslan ve Kardeşi Nezahat Aslan: “Sınıfta oturmayı özledik”

“Okulda en o kadar da arkadaşlarımızla oynamayı özledik. Evde ders yapmak, ödev yapmak oldukça bunaltan. Arkadaşlarımızla oynuyoruz fakat okulu oldukça özledik. Sınıfta oturmayı özledik. Okula gitmek istiyoruz”

hatice.jpg

Hatice Gençaslan: “Okul bir an ilkin açılsın”

“Evde telefon ile ders yapıyorduk,  bu asla güzel değildi. Okulu ve arkadaşlarımı oldukça özledim. Okul bir an ilkin açılsın isterim.”

fatmanur.jpg

Fatmanur Parçalar: “Sabah kalkıp giyinip okula gitmeyi özledim”

“Ben de en oldukça okulumu ve ders yapmayı özledim. Sabah kalkıp giyinip okula gitmeyi özledim. Evdeyken bir şey öğrenemiyoruz. Öğretmenler ders atıyordu ve yapıyorduk fakat bu güzel değildi.”

abdurrahman.jpg

Abdurrahman Çalışır: “Okuldaki her şeyi özledim”

“Okuldaki her şeyi özledim, dersleri, oyunu, okulun parkını, sınıfı… Her şeyi özledim. Kimi zaman yatıyorum, kimi zaman geziyoruz, kimi zaman evde tv izliyorum. Okulu oldukça özledim.”

nisa.jpg

Nisa Dağdelen: “Okulda, sınıfta olmayı özledim”

“Ben de her şeyi özledim. Fakat en o kadar da okulda, sınıfta olmayı özledim. Evde telefon ile ders yapıyordum, tabletim yok. Okul artık açılsın isterim.”

bahos.jpg

Bahos Akçakoyun: “Okul kıyafetlerimi giyip evden çıkmayı, çantamla okula gitmeyi özledim”             

“En o kadar da ders yapmayı ve dostlarımla oyun oynamayı özledim. Sabah evden okul kıyafetlerimi giyip çıkmayı, çantamla okula gitmeyi özledim.”

azize.jpg

Azize Besimova: “Evde oldukça sıkılıyorum”

“Okulların açılmasını isterim. Evde oldukça sıkılıyorum. Okulda bir şeyler öğrenmeyi isterim”

gunes.jpg

Güneş Özbek: “Okul çantamı hazırladım, okula gitmek isterim”

“Okul çantamı hazırladım, okulun açılmasına azca kaldı. Bir an ilkin okula gitmek isterim. Okul açılsın isterim”

kazim.jpg

Kazım Büyükhüsseyin: “Bilgisayardan ders yapmak istemiyorum”

“Okulu özledim, okulların açılmasını isterim. Okulda en oldukça arkadaşlarımı, onlarla oyun oynamayı özledim. Evde oldukça sıkılmasam da gene de olular açılsın. Bilgisayardan ders yapmak istemiyorum. Bu yıl Ortaokula başlayacağım yeni dostlar ve öğretmenlerimle tanışmayı oldukça isterim.”

edim.jpg

Edim Korkmazel: “Dostlarımla olduğum ortamı oldukça özledim”

“Okulu oldukça özlemedim fakat bence artık açılmalı. Dostlarımla olduğum ortamı oldukça özledim. Evde oldukça sıkılmıyorum fakat okulda daha güzel zaman geçiriyoruz.”

ayaz-zengin.jpg

Ayaz Varlıklı:  “Evde oldukça sıkıldım”

“Okulumu özledim, en o kadar da dostlarımla oynamayı ve sınıfta ders yapmayı özledim. Okulların bir an ilkin açılmasını isterim. Evde oldukça sıkıldım.”

cinar.jpg

Çınar Nuray: “Yeni öğretmenimi merak ediyorum”

“Okulu ve arkadaşlarımı oldukça özledim. Yeni öğretmenimi merak ediyorum. Online eğitim de güzeldi fakat karşı karşıya eğitim olmalı. Dostlarımla oyun oynamayı oldukça özledim.”

Özdem Erdağlı: “Artık evde eğitim almak, evde kalmak istemiyorum” 

“Yeni okulumu, arkadaşlarımı merak ediyorum. Artık evde eğitim almak, evde kalmak istemiyorum. Okullar açılsın isterim, okula gitmeyi oldukça özledim”

 

yd-destek-gorseli-2-218.jpg

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.