DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Okulların açılımı gene zora girecek”

“Okulların açılımı gene zora girecek”
23.03.2024 22:16
5
A+
A-

Karşı karşıya eğitimin başlaması için hazırlıklar sürerken, PCR ve Antijen testlerinin ücretlendirilmesini eleştiren Sıhhat Bakanı Ünal Üstel, okulların açılmasının riske gireceğini belirtti.

Testlerin ücretli olmasıyla vatandaşın kontrol yapmayacağını, daha oldukca bulaş olacağını, ülkenin kapanacağını dile getiren Üstel, “Bu şekilde bir gidişat olursa okulların açılımı gene zora girecek. İnanıyorum ki bu sonucu hafifletmek için Maliye Bakanı aklıselim davranacak.” şeklinde konuştu.

Gökhan Altıner ile Sabah Postası Programının konuğu olan Üstel, “Bu şekilde bir gidişat olursa okulların açılımı gene zora girecek. İnanıyorum ki bu sonucu hafifletmek için Maliye Bakanı aklıselim davranacak.” şeklinde konuştu.

Bu duruma tepki koyduklarını kaydeden Üstel, “Getirip benim olmadığım görüşmede uygulanması beni oldukca üzdü. Daha ilkin de bunu konuştuk fakat aşısızlar için bu uygulamayı yapın dedim. Daha oldukca kontrol ve tarama yapmamız gerek fakat bölgesel taramalar yapamayacağız.” dedi.

“Gerekeni Başbakan’a aktardık, bu tedbirlerin hafifletilmesi için talepte bulunduk, kontakt içindeyiz.” diyen Üstel, bu şekilde devam ederse vatandaşın kontrol yapmayacağını, daha oldukca bulaş olacağını, ülkenin kapanacağını dile getirdi.

Üstel, “Bu şekilde bir gidişat olursa okulların açılımı gene zora girecek. İnanıyorum ki bu sonucu hafifletmek için Maliye Bakanı aklıselim davranacak.” şeklinde konuştu.

Aşı temini mevzusunda soruları da yanıtlayan Üstel, “Anavatanımız Türkiye’den şimdiye kadar ne istedik de almadık. 550 bin civarı aşıyı bir kuruş ödemeden aldık. Bunun yanında dünya kadar kontrol gönderdi ve asla ödeme alınmadı. İnanıyorum ki istenilen kontrol ve kitleri bizlere göndermeye devam eder.”

Bir sonraki Bakanlar Kurulu Sonucu ile bu uygulamanın geri alınması için uğraş vereceklerini özetleyen Üstel, “Tadil edilmesi için büyük bir uğraş vereceğiz. Aksi halde faturası bizlere çıkar.” yorumunu yapmış oldu.

PCR ve Antijen testlerinin ücretli olması yönündeki kararın, kendisinin yurt haricinde olduğu bir boşlukta alındığını ifade eden Üstel, hastaların çoğalmasıyla beraber alınan önemlerle bulaşın önüne geçmeye çalıştıklarını, hem sıhhat hem de ülke ekonomisi için bu dengeyi sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Fazlaca zor günlerden geçerken sıhhat çalışanlarının büyük fedakarlık gösterdiğini özetleyen Üstel, bulaşın yayılmasını önlemek ve ülkeyi kapatmamak adına aşıya teşvik yapılması gerekirken bu kararın alınmasını oldukça üzücü bulduğunu belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.