DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Online eğitim yetersiz”

“Online eğitim yetersiz”
24.03.2024 02:23
4
A+
A-

Bağımsız Gençlik Derneği (BAGEP) Eğitim Bakanlığı’na tavsiyeler sundu. 
Mevzuyla ilgili BAGEP’ten meydana getirilen yazılı açıklamada YKS ve benzeri sınavlara girecek olan 12. derslik öğrencilerinin kendilerine, lüzumlu tedbirler alınıp okulların karşı karşıya açılması yönünde talepler ilettikleri dile getirildi. 
BAGEP’in de dernek olarak öğrencilerin taleplerini daha iyi çözümleme edip yetkililere iletmek için anket emek vermesi başlatmış olduğu kaydedilen izahat şöyleki devam etti:
“Meydana getirilen anket çalışmasına 583 lise son derslik talebesi katkı koymuştur. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 93,7’si YKS ve benzeri sınavlar için online eğitimi yetersiz görüyor. Bir başka soruda yüzde 86,4’lük bir kısım ise online destek eğitiminin yanında karşı karşıya eğitiminde başlamasını istiyor. Öteki bir soruda ise yüzde 69’luk bir kesim karşı karşıya eğitim mecburi olmamalı, isteğe bağlı olmalıdır diyor”. 
BAGEP’ten meydana getirilen açıklamada, anket neticeleri çerçevesinde Ulusal Eğitim Bakanlığı’na meydana getirilen önerilere de yer verildi.
Talepler şöyleki sıralandı:
“1 Ekim’de karşı karşıya açılması planlanan eğitim kurumlarının vakaların seyrine bakılırsa bir süre daha ötelenmesi ve mümkünse bu yıl yalnız ciddi sınavlara girecek olan öğrenciler için yada yeni başlamış olacak olan öğrenciler için okulun karşı karşıya açılması öteki öğrenciler için dijital ortamda eğitime devam edilmesi. 1 Ekim yada mümkünse en erken tarihte yalnız YKS ve benzeri sınavlara girecek olan 12’nci sınıflar için karşı karşıya eğitimin istemli bir şekilde açılması.
Bu uygulanacaksa okula gidecek olan öğretmen ve öğrencilere PCR yada dengi testlerin yapılıp negatif netice verirse eğitime başlamasına izin verilmesi.
Kronik yada ciddi rahatsızlığı olan öğrenciler için ya ayrı derslik açılması ya da dijital ortamda verilen eğitimin YKS ve benzeri sınava yönelik yoğunlaştırılması.
Yüzde 100 karşı karşıya eğitim verilememesi durumunda bir kısmı dijital ortamda verilen eğitimin daha da yoğunlaştırılması ve verimin artırılması için emekler yapılması.
Karşı karşıya eğitime başlanması durumunda bilhassa devlet okullarında yoğun olan sınıfların ikiye bölünmesi.
Temaslı yada tedavi gören talebe olması durumunda eğitim alabilecek durumda ise dijital ortamda yoğunlaştırılmış eğitim verilmesi.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.