DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

“Zelzele riski olan okullar gelecek yıl iyi mi eğitim yılına başlamış olacak?”

“Zelzele riski olan okullar gelecek yıl iyi mi eğitim yılına başlamış olacak?”
11.08.2023 15:32
3
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), bazı okulların aile birlikleri ve okul temsilcileriyle, Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde izahat yaparak, zelzele riski olan okullarla ilgili endişelerini dile getirdi ve gelecek yıl eğitim döneminde bu okullara ilişkin Bakanlığın izleyeceği yol haritası hakkında informasyon talep etti.

KTOEÖS yetkilileri, Namık Kemal Lisesi, Dr. Fazıl Minik Sanayi Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Erenköy Lisesi okul aile birlikleri ve bu okulların okul temsilcileriyle beraber, bugün, Eğitim Bakanlığı önünde, zelzele riski bulunmuş olduğu belirtilen okullara ilişkin izahat yapmış oldu.

KTOEÖS Başkanı Selma Fiil ve Sendika Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ile Dr. Fazıl Minik Sanayi Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sinan Gürbüz’ün söz almış olduğu basın açıklaması sonrası, sendika yetkilileri ile okul aile birlikleri ve temsilcileri, mevzuyla ilgili taleplerini iletmek suretiyle Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüştü.

 

Fiil: “Bizim derdimiz, gelecek yıl bu depreme dayanıklı olmayan binalarda öğrencilerimizin iyi mi eğitime başlayacağıdır”

KTOEÖS Başkanı Fiil, dört okulun aile birlikleri ve bu okulların okul temsilcileriyle beraber bugün Eğitim Bakanlığına geldiklerini belirterek, “Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki bizim derdimiz eğitimdir. Bizim derdimiz, gelecek yıl bu depreme dayanıklı olmayan binalarda öğrencilerimizin iyi mi eğitime başlayacağıdır” dedi.

Eğitim Bakanı’nın Öğretmen (Değişim) Yasası’na karşı sendikalar tarafınca meydana getirilen grevlere ilişkin dün meydana gelen açıklamasına işaret eden Fiil, “Bakan olarak öncelikli olarak eğitimde olan bu sorunları ele almanız, ondan sonra hem öğretmenin hem de sendikalarının yasal haklarına saldırmanız gerekirdi. Bizim derdimiz; eğitimdir, yasal haklarımızdır, toplumun ve evlatlarımızın geleceğidir” dedi.

“Depreme riski olan bu okullar gelecek yıl iyi mi eğitim yılına başlamış olacak? Binalara ne olacak? Hala Karot testleri neticeleri çıkmadı” diyen Fiil, bu mevzuda gerek velilerin gerekse öğretmenlerin endişeli olduklarını belirtti. Fiil, “Bakanlığın bu mevzuda ivedilikle çözüm üretmesi ve bir planlama ile hem kamuoyunun hem velilerin hem de öğretmenlerin önüne koyması gerekmektedir” dedi.

Dr. Fazıl Minik Sanayi Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sinan Gürbüz de söz alarak, “Bu yıl çocuklarımızı, KÜKOM ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okuttuk, öğretmenlerimiz oldukca büyük risk aldılar. Önümüzdeki yıl ne olacak, ne yapılacak ve iyi mi bir yöntem uygulanacak biz bunu bilmek istiyoruz” diyerek, “Aksi takdirde, seneye hiçbir tedbir alınmayacaksa biz okul Aile Birlikleri Olarak seneye çocuklarımızı bu şekilde okutmak istemiyoruz” dedi.

Sendika Genel Sekreteri Gökçebel, Bakanla görüşerek, oluşturulacak yol haritası hakkında informasyon talep edeceklerini söylemiş oldu.

Haber: Anıl Işık / Fotoğraf: Erol Uysal (TAK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.