DOLAR
32,2514
EURO
35,0774
ALTIN
2.468,56
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Acorn Cyprus Brokerı Sevya Turmen Şimal Kıbrıs’ın Avantajlarını Söyledi

Acorn Cyprus Brokerı Sevya Turmen Şimal Kıbrıs’ın Avantajlarını Söyledi
25.09.2023 12:53
7
A+
A-

Acorn Cyprus Brokerı Sevya Turmen Şimal Kıbrıs’a hangi ülkelerin yatırım yaptığını ve kazançlı yatırımın sebeplerini söyledi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Şimal Kıbrıs doğası, iklimi, zamanı, kültürü ve konut fiyatlarıyla yabancı yatırımcılar için oldukça cazip bir bölge. Peki hangi ülkeler Şimal Kıbrıs’ı tercih ediyor ve yatırım sebepleri neler?

İşin uzmanına sorduk. Acorn Cyprus Brokerı Sevya Turmen, Şimal Kıbrıs’ın global yatırım platformu Kıbrıs Emlak Merkezi’nde konuğumuz oldu.

Sevya Turmen ile Şimal Kıbrıs’ın yatırım avantajlarını ve yatırımcıların dikkat etmesi ihtiyaç duyulan mevzuları değerlendirdik.

Keyifli okumalar..

“Ucuz Yaşam Şimal Kıbrıs’ı Daha da Öne Çıkardı “

Yabancı yatırımcı niçin Şimal Kıbrıs’a yöneldi?

Yabancı yatırımcının Şimal Kıbrıs’ı seçmesinin sebebi yeni değil aslen. Kıbrıs eskiden bir İngiliz kolonisiydi ve uzun seneler İngilizler için cazip bir yerdi. Trafiğin aynı yönde olması, ev fiyatlarının sterlin olması onlar için artı kıymet.

Son yıllarda değişik ülkelerde tercih etmeye başladı Şimal Kıbrıs’ı. Ruslar örnek olarak, Cenup’de ki krizden sonrasında bu tarafa yöneldiler. Deniz ve iklim de doğal olarak ki tercih sebepleri içinde.

Son 4-5 senedir İskandinav ülkeleri gelmeye başladı, onlar iklim şartlarından dolayı tercih ediyorlar.

Doğal olarak uygun fiyatlı bir yaşam olması hepimiz için artı avantaj. Günün sonunda kazandıkları para ve burada harcayacakları para öteki Avrupa ülkelerinden daha ucuz. En büyük sebeplerden birisi bu.

İkincisi de vergilendirme sistemi. Yurt haricinde yatırım yaptıklarında yüksek vergi ödüyorlar, burada daha düşük.

Üçüncü olarak da sektörümüzün büyümesiyle, şirketlerin büyümesiyle ve sizin şeklinde firmaların çalışmalarıyla daha çok duyuluyoruz. Aslen burada oldukca güzel bir yaşam yaşayabileceklerini keşfediyorlar.

“Alman Pazarı Yeniden Etken”

Hangi ülkelerden ilgi ve alım yoğun aşama kaydediyor? Bilhassa hangi bölgeleri tercih ediyorlar?

İngilizler ağırlıklı Girne’yi tercih ederler. Girne’nin her tarafında yatırım yapıyorlar Doğu’dan Batı’ya.

Ruslar da Long Beach ve Bafra tarafını tercih ediyorlar. Havuz yerine deniz olması daha avantajlı onlar için.

İskandinavlar toplu yaşamaktan hoşlanıyorlar, ilk yatırım yaptıkları bölgeyi Esentepe’yi tercih ediyorlar.

Bir zamanlar yatırım icra eden sadece sonrasında devam etmeyen Almanlar yeniden ilgi göstermeye başladı. Bunun sebepleri de gene başta vergilendirme, iklim şartları ve lokasyonumuz. Biz Avrupa’nın göbeğindeyiz, buradan ulaşım oldukca daha kolay her yere. İkinci ev yada dinlence evi ya da emeklilik evi olacak evleri tercih ediyorlar.

“Yatırım Yapmakta Geç Kalmayın”

Yatırım düşünenler için Şimal Kıbrıs kazançlı bir bölge mi, niçin?

Kazançlı bir bölge.

Git gide tanınan bir yer ve gelişen bir bölge. Gelişen her ülke kazançlıdır. Burada bir gelişme ve kalabalıklaşma var. Iktisat büyüyor ve kazanç artıyor. 10 yıl ilkin yatırım yapanlar bugün yatırım yapanlardan daha karlı. Bugün yatırım yapanlar da 10 yıl sonrasında yatırım yapacaklardan daha karlı olacak.

Yatırımcıya tavsiyeniz nedir?

Vatanımızda, 2004 senesinde sektörün hazırlıksız yakalandığı satış patlaması yaşandığı döneminde birçok kaide dışı meydana getirilen işler var. Dolayısıyla bu ürünler piyasada.

İkinci el piyasasında alınacak ürünün oldukca iyi denetim edilmesi ve evraklarının incelenmesi gerekiyor. 2004 senesinde evrak işleri tamamlanmadan evler yapıldığı için bu mevzunun iyi araştırılması gerekiyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.