DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bohçalama Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Bohçalama Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
10.09.2023 14:11
4
A+
A-

Bilhassa 4 bir tarafı sularla çevrili bir ada ülkesi için oldukca mühim uygulamalardan biri bohçalama.
Doğru ve maliyetli bir yöntem. Ve kati çözüm. Bohçalama metodu ile ilerleyen dönemde binanızda asla rutubet görmeyeceksiniz.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Bir ada ülkesi olan Şimal Kıbrıs inşaatlarında bilhassa uygulanması ihtiyaç duyulan bir yöntem bohçalama.

Başkent Lefkoşa haricinde tüm yerleşim merkezlerinde deniz bulunduğunu düşünürsek, ıslak zemin neredeyse kaçınılmaz.

Maliyeti ve zahmeti yüksek bir uygulama sadece sonucunda binanızı sudan ve nemden koruyarak depreme karşı daha dayanıklı hale getirecek bir uygulama hem de.

Bohçalama, temelden başlayarak toprakla temas eden tüm yüzeylere tek parça su yalıtım uygulaması yapılmasıdır.

Binaların temel yalıtımında kesinlikle kullanılması ihtiyaç duyulan bir yöntem olan bohçalama, binanın eğer olmazsa olmazları içinde bulunuyor.

Yapıları en oldukca tehdit eden unsurlar içinde olan yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edilmiş olduğu zemindeki yeraltı suyu ile banyo ve tuvalette bolca oranda kullanılan su zaman içinde binanıza zarar verir.

İşte tam da burada devreye bohçalama yöntemi giriyor. Bu yöntemle binayı suyun zararı dokunan etkilerine karşı korumak için bohçalama yöntemi ile su yalıtımı yapılıyor.

Su yalıtımı doğru yapılmayan bina, zaman içinde rutubetle savaşmaya adım atar ve rutubet de binayı depreme karşı dayanıksız hale gelir.

Temel bohçalaması yapılmış bir binanın ömrü oldukca daha uzun olur.

Bu yüzden ev satın alırken, lütfen bohçalama yapılıp yapılmadığını araştırın. Siz bilgili olun ki bu yöntem standart hale gelsin.

 

Peki iyi mi yapılıyor bohçalama sistemi?

Bohçalama, yönteminde yalıtım tabakası hazırlanıyor ve bohçanın içine yapının temeli oturtuluyor. Bir nevi binayı poşetin içine koyduğunuzu düşünün.

Bohçalama, binanın beton perdenin temeli ve bodrum perdelerini yeraltı sularının zararı dokunan etkilerine karşı ve yeraltı suyu olmayan zeminlerde de yer altında oluşabilecek sülfatların etkilerine karşı koruma amacıyla uygulanıyor.

Yalıtım yapılmamış ya da yanlış yalıtım uygulamaları yapı ömrünü kısaltırken, yapıda geri dönüşü olmayan sorunlara da niçin olabiliyor.

Binanın ömrünü uzatmak için uygun araç-gereç, detay ve nitelikli uygulamalarla su-nem yalıtımı kesinlikle yapılmalıdır.

Özetle, çölde bile inşaat yapmak isteseniz binanızı su ve oluşabilecek nemden koruma amaçlı, daha temel atılırken bohçalama yöntemi uygulanmalıdır. Aksi durumda rutubetten asla kurtulamayacaksınız.

Rutubet demek, depreme dayanıksız bina demek.

Binanızı ve sağlığınızı koruyun.

 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: bohçalama, su, rutubet, depremEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.