DOLAR
32,2737
EURO
34,8312
ALTIN
2.417,82
BIST
10.273,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Franchise nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Franchise nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
12.11.2023 20:07
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan franchise ne demek? Franchise ilk nerede dünyaya geldi? Franchiseın dünyadaki durumu ne? Franchise sisteminde çalışan kaç iş kolu var? Franchise ile ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Franchise nedir?

“Franchise”ın (yada franchising), Türkçedeki karşılığı bayilik vermek. Doğrusu bir sistem ve markanın ayrıcalık hakkı sahibinin, belirli süre ve sınırlar içinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin devamlı disiplin ve destek sağlaması anlamına geliyor. Ek olarak belirli bir karşılık karşılığında bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına da dayanır. Bu niçin franchiseda uzun vadeli ve devamlı bir iş ilişkisi vardır.

Franchise, başarıya ulaşmış bir iş fikri çevresinde toplanmış ufak girişimcilerin, büyük şirket benzer biçimde davranmasını sağlar.

Franchise nerede dünyaya geldi? Franchiseın dünyadaki durumu ne?

ABD’de doğan franchise sistemi, verimli ve kârlı oluşu yardımıyla hızla dünyaya yayıldı. Başta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya olmak suretiyle binlerce marka franchise veriyor.

Her ülkede ilkin internasyonal yaygınlık elde etmiş yabancı firmalar başlatıyor, 10-15 yıl içinde yerli firmalar çoğunluğu alıyor.

Franchise sisteminde çalışan kaç iş kolu var?

Bu sistemla çalışan ortalama 60 iş kolu mevcut.

*Emlak,

*Otomobil kiralama,

*Otomobil servis ürünleri,

*İş yardım servisleri,

*İş araçları,

*Giyim ve ayakkabı,

*Yapı dekorasyon,

*Bilgisayar,

*Kozmetik,

*Perakende satış mağazaları,

*Eğitim,

*Yiyecek,

*Sıhhat ürünleri,

*Ev aletleri,

*Kuru temizleme,

*Fast food,

*Otel,

*Lokanta vb. sektörler.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.