DOLAR
32,2598
EURO
35,0608
ALTIN
2.468,83
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kiralık Dairelerde Yeni Döneme mi Giriliyor?

Kiralık Dairelerde Yeni Döneme mi Giriliyor?
30.08.2023 09:15
4
A+
A-

Son yıllarda, birçok gayrimenkul sahibi ve aracı kurum, kiralamada mülakat yöntemini kullanarak kiracılarını belirlemeye başladı. Bu yöntem, kiralamada yeni bir periyodu mi başlatıyor sorularını gümdeme getirdi.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Türkiye’de  evini kiraya vermek isteyen bir şahıs, internetten duyuru vererek evini mülakatla kiraya vereceğini duyurdu. Yurt haricinde yaşadığını belirten ev sahibi, dairenin mülakat sonucuna nazaran teslim edeceğini deklare etti.

Kiralık daire bulmanın zorlaştığı bu zamanlarda mal sahipleri mülakat yöntemi ile kiracı seçmeye başladı.

Benzer uygulamanın Şimal Kıbrıs’ta da olup olmayacağı merak mevzusu olurken bu yöntem ile kiracı belirlemenin de avantajları olduğu aşikar.

Mesela kiracı adayları, mülakat esnasında gelir durumları, meslekleri, aile durumları ve referansları hakkında geniş informasyon verebilirler. Gayrimenkul sahibi yada aracı kurum, bu detayları kullanarak, kiracı adayının uygunluğunu ve güvenilirliğini değerlendirebilir.

Mülakat yöntemi, hem gayrimenkul sahibi hem de kiracı talibi için avantajlar sağlar. Gayrimenkul sahibi, doğru kiracıyı seçerek, riskleri minimize edebilir ve uzun solukta daha karlı bir yatırım yapabilir. Kiracı talibi ise, mülakat esnasında gayrimenkul sahibi yada aracı kurumla direkt yazışma kurarak, beklentileri ve şartları hakkında daha net informasyon edinebilir.

Sadece, bu uygulama her kiracı talibi için uygun olmayabilir ve doğru bir halde uygulanması mühim.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: kiralıkEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.