DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Loft Daire Ne Demek? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Loft Daire Ne Demek? – Kıbrıs Emlak Merkezi
02.09.2023 05:26
7
A+
A-

Mimarisi ile dikkat çeken lbir konut tipi özelliğinde olan loft daire ne demek, avantajları ve dezavantajları neler? Hepsi ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Loft daire, çoğu zaman endüstriyel binaların, fabrikaların, depoların yada atölyelerin tekrardan tasarlanarak konut olarak kullanıldığı dairelere söyleniyor.

Bu tipte olan yapılar çoğu zaman iş yeri olarak kullanıldığında asma kat, yaşam alanı olarak da kullanıldığında loft daire adını alıyor.

Bu daireler yüksek tavanlı, geniş ve açık bir plana sahipler. Loft dairelerde yüksek tavanlar ve büyük pencereler çoğu zaman organik ışık sağlıyor ve ferah bir his yaratıyor. Ek olarak açık plan düzeni, yaşam alanları arasındaki sınırları kaldırarak daha geniş bir kullanım alanı da kazandırıyor.

Loft dairelerin yüksek tavanları ve açık plan düzeni ile alana geniş ve ferah bir his veriyor. Geniş pencereler yardımıyla loft dairelerde organik ışık bolca oranda alınıyor.Loft daireler çoğu zaman endüstriyel binaların tekrardan kullanımı olarak tasarlandığından, endüstriyel seçimi yansıtan tasarımları oluyor.

Basit dairelerden değişik bir tasarıma haiz oldukları için özgünlük sağlıyorlar. Açık plan düzeni yardımıyla loft dairelerde alan maksimum şekilde kullanılıyor. Loft daireler çoğu zaman kent merkezinde yer aldığından, restoranlar, barlar ve öteki eğlence mekanlarına kolayca erişilebiliyor.

Tüm bu avantajların yanı sıra loft dairelerin dezavantajları da bulunuyor. Bilhassa, yüksek tavanlar ve büyük pencerelerin ısı yitirilmesine niçin olabileceği, ek olarak ses yalıtımının yetersiz olabileceği detayı unutulmamalı.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.