DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Northernland Firmalar Grubu Reklam ve Pazarlamadan Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Feriha Yiğittürk Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Northernland Firmalar Grubu Reklam ve Pazarlamadan Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Feriha Yiğittürk Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
23.09.2023 22:13
5
A+
A-

Dijital pazarlama şu demek oluyor ki çevrimiçi pazarlama son dönemde tüm şirketlerin yatırım yapmış olduğu bir başlık. Bilhassa yurt dışı yatırımcısına ulaşmak için kullanılan mühim bir kanal. Peki çevrimiçi pazarlamada nelere dikkat etmeliyiz, iyi mi hareket etmeliyiz? Northernland Firmalar Grubu Reklam ve Pazarlamadan Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Feriha Yiğittürk sorularımızı cevapladı. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

northernland reklam ve pazarlama müdürü feriha yiğittürk

Pandemi, dijital pazarlama mevzusunda herkesi bir adım yukarıya taşıdı. İnsanların evlerinden çıkamadığı bir dönemde anlamış oldu bir çok şirket ne kadar kıymetli bulunduğunu ve yatırım yapılması ihtiyaç duyulan bir kanal bulunduğunu.

Biz Kıbrıs Emlak Merkezi olarak senelerdir bu mevzunun önemini vurguladık ve kurumsal üyelerimize dijital marka kıymeti oluşturduk ve bu marka kıymetini korumaları mevzusunda destek verdik.

Hem yurt içi hem de yurt dışı müşterisinin artık dijital ortamlarda araştırma yapmış olduğu ve hatta karar verilmiş olduğu bir dönemdeyiz. Bu şekilde bir dönemde dijital ortamda varsanız varsınız, yoksanız fiilen de yok sayılıyorsunuz.

Dolayısıyla bu süreç firmalar için oldukça dirimsel bir konumda.  2021 yılının ikinci çeyreğinde, dijital tanıtıma yapmış olduğu yatırımla satış rekoru kıran, Northernland Firmalar Grubu iyi mi kendini bu kadar geliştirdi? Northernland Firmalar Grubu Reklam ve Pazarlamadan Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Feriha Yiğittürk’e sorduk.

Keyifli okumalar..


“İmza Attığımız Her Projede Fark Yaratıyoruz”

Pazarlama mevzusunda uzman bir bakış açınız var, iyi mi şekillendiriyorsunuz Northernland’ın pazarlama ağını?

Ilk olarak işimizi sevmiş olarak, sahiplenerek, adanmışlıkla ve ustalaşmış bir anlayışla yapıyoruz.

Kolektif çalışmaya inanıyoruz ve ekip ruhuyla hareket ediyoruz.

Kendimizi devamlı yenilemek için sektördeki tüm gelişimleri takip ediyor, uzmanlarla informasyon paylaşımı yapıyor, ülkemizi sahiplenirken yüzümüzü hem de dünyaya çeviriyoruz.

Piyasayı yakından izlerken, satın alan gerekseme ve beklentilerini devamlı ölçüyoruz. Kaliteye odaklanıyoruz. İmzamızı attığımız her projede fark yaratmak benzer biçimde bir iddiamız var. Kendimiz kazanırken yatırımcımıza kazandırmanın da mutlak bulunduğunu biliyoruz.

Hem profesyonellerle çalışmak, hem de inandığımız projelerle ilerlemek önemlidir.

 “Online Pazarlamada En Büyük Gücümüz: Tanıttığımız Projeye Güveniyoruz”

Değişik konseptlerde ve değişik hedef kitlelere hitap eden projeleriniz var. Tüm bu projelerin tanıtım çalışmalarını iyi mi planlıyorsunuz?

Northernland ayrıcalıklı yaşam tarzlarının yaratıcısı olarak öne çıkıyor. Yenilikçi işler yapıyoruz.

Tanıtım çalışmalarımızı yürütürken de bunun avantajını kullanıyoruz. Bundan dolayı tanıttığımız projeye güveniyoruz. En mühim gücümüz bu!

Dosyanız güçlüyse, işiniz oldukça daha kolaydır. Yeni medyayı, en yeni tanıtım teknolojilerini, bilhassa de dijital pazarlamanın tüm enstrümanlarını etkin, yaratıcı ve güzel duyu bir duyarlılıkla kullanmak için oldukça çalışıyoruz.

Bir de şu sırrımızı paylaşmak isterim. Biz, tanıtım ve pazarlamayı bir iş benzer biçimde görmüyoruz, hayal satmıyoruz, samimiyiz ve sahiciyiz.

“Kriz Zamanlarında Reklam Bütçenizi Stabil Tutarsanız Kazanan Siz Olmuş olursunuz”

Northernland olarak dijital pazarlamayı etkin kullandığınız için 2021 senesinde satış rekoru kırdınız. Kaç kişilik bir erişim ağına ulaştınız?

Pandemi herkesi yoran zor bir dönemdi. Tüm dünyada firmalar ve bireyler bundan etkilendi. Biz bu zamanda bile dijital tanıtımlarımızı devam ettirdik, asla ara vermedik diyebilirim.

Pandemi periyodunun nefes aldırmasıyla da 2021 yılının ikinci yarısında satış rekoru kırdık.

Bunun sebebi ise devamlı bu mevzuya fazladan ehemmiyet vermemiz ve dijital tanıtımlarımıza asla ara vermememiz. Bundan dolayı kriz olduğunda hepimiz reklam bütçelerini kısar ve geri çekilir, eğer siz stabil devam ederseniz kriz bittiğinde kazanan siz olmuş olursunuz.

2021 senesinde ortalama 60 milyona yakın yayınlanma, 15 milyona yakın da erişim sağladık dijital pazarlamada. Yalnız projelerimizi değil Şimal Kıbrıs’ı da anlattık ve sonucunda da bu şekilde bir rekora imza attık.

“Çevrimiçi Pazarlama Yurt Dışı Çalışmalarımıza Öncülük Ediyor”

Çevrimiçi pazarlama mı yoksa çevrimdışı pazarlamamı size daha oldukça erişim sağlıyor? Hangisi daha avantajlı?

Çevrimiçi pazarlama (online pazarlama), normal olarak öne çıkıyor. Bilhassa de potansiyel müşterilerimiz ve hedef kitlemizin mühim oranda yurt haricinde bulunduğunu düşündüğümüz vakit web tabanlı kanalları oldukça daha yoğun kullanıyoruz.

Mesela Kıbrıs’ın alışılmadık rezidans ve lüks resort otel projesi Grand Sapphire Resort & Residence’ı dünyaya açtık.

İngiltere ve özelikle de Orta Avrupa pazarına yöneldik. Böylesi bir ortamda online pazarlama son aşama mühim. Ek olarak yeni medya ve dijital pazarlama hepimize oldukça daha geniş imkanlar sağlıyor, uçsuz bucaksız bir dünyadan söz ediyoruz, müşterilerimize nerede olurlarsa olsun projelerimizi birebir yaşamak, tanımak, idrak etmek fırsatı sunabiliyoruz.

Normal olarak çevrim dışı şu demek oluyor ki geleneksel pazarlama alanlarını da terk etmiyoruz. Değişik kitlelere, en etkin ve doğru yöntemle ulaşmanın mühim olduğuna inanıyoruz.

“KKTC’de Dijital Pazarlama Etkin Kullanılmaya Başlandı Sadece İnternet Teknolojimiz Hala Fazlaca Geride”

KKTC’de dijital pazarlama sektörünü iyi mi yorumluyorsunuz? Dijital pazarlamanın geleceğini iyi mi görüyorsunuz? Yükseliş devam edecek mi?

Devletimizde dijital pazarlama oldukça daha etkin kullanılmaya başladı,  normal olarak en mühim sorumuz halen web teknolojisinin oldukça peşinde kalmamızdır. Bir de bu alanda iyi yetişmiş, nitelikli insan deposu ihtiyacı önemlidir.

İnternet altyapısının gelişimi, üniversitelerimizin bu alanda oldukça daha yüksek nitelikli insan kaynaklarını sektöre kazandırmasının da önünü açacaktır.

Dijital pazarlamada iyi ve yaratıcı fikirlerin, ciddi yatırımlara, kuvvetli bir teknoloji altyapısına gerekseme duyduğunu unutmayalım.

Normal olarak daha iyisini yapabiliriz, biz kendi şirketimizde devamlı yatırım yapıyor, kendimizi yeniliyoruz.

3 ana dilde gösterim icra eden ve dijital marka kıymeti oluşturmayı hedefleyen Kıbrıs Emlak Merkezi hakkında görüşleriniz nedir?

Kıbrıs Emlak Merkezi benzer biçimde kurumsal kontakt alanları sektörümüze hem pazarlama hem de tanıtım anlamında ciddi bir katkı sağlamaktadır; bilhassa değişik dillerde meydana getirilen yayınlarla, ülkemize ve sektörümüz oldukça daha geniş kitlelere ulaşırken, pazar oranı da genişlemektedir.

Başarılarınızın devamını dilerken, işbirliğimizden de mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: northernlandEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.