DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Şifa Construction Direktörü Rüstem Ced Şimal Kıbrıs gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.

Şifa Construction Direktörü Rüstem Ced Şimal Kıbrıs gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.
02.10.2023 04:33
12
A+
A-

Lefkoşa’da gayrimenkul sektöründe yaşanmış olan durgunluğu, açılımla beraber dolaylı olarak hareketlenecek olan sektörü, pandemi sürecini ve yeni projeleri konuştuk Şifa Construction Direktörü Rüstem Ced ile. Detaylar haberimizde.

rüstem-ced-şifa-construction-kuzey-kıbrıs-emlak-inşaat-lefkoşa

Şifa Construction Direktörü Rüstem Ced Şimal Kıbrıs gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.

Şimal Kıbrıs emlak-inşaat sektörü zor bir yıl geçiriyor. Hem pandemi, hem döviz kurlarında ki yükseliş hem de faiz oranları derken üçlü bir kriz yaşanıyor. Krizden en fazlaca etkilenen bölgeler içinde Lefkoşa var. Mahalli alıcıya hitap eden konutların satılmasında durgunluk söz mevzusu. Arsa-arazi satışları bir dönem fazlaca süratli olsa da o da durma noktasına geldi.

Sadece yurt dışı alıcısına ulaşan projelerde online satışlar devam ediyor. Yeni projeler açılıyor, ortalama 40 değişik ülkeye satışlar yapılıyor. Döviz geliri olanlar için Şimal Kıbrıs yaşamak için daha uygun bir bölge haline gelirken, TL geliri olan yerli halk için aynı durum söz mevzusu değil.

Gayrimenkul sektörünü, açılım ile piyasada beklenen hareketi Şifa Construction Direktörü Rüstem Ced ile konuştuk. Yeni proje müjdesini de verdi Rüstem Bey. Keyifli okumalar.

“Yatırım Kararları Rafa Kalktı”

Piyasanın şu anki durumunu iyi mi yorumluyorsunuz?

Bilhassa Lefkoşa için konuşursak, oldukça durgun bir piyasa var. Sektör pandeminin etkilerinin yanı sıra dövizin yükselmesi ve kredi faiz artışları ile aynı anda savaşım etmek zorunda kalıyor. Parası olan da olmayanda önünü göremediği için yatırım kararını rafa kaldırıp beklemeyi tercih ediyor. Üçlü bir kriz söz mevzusu bu kez. Bu da ister istemez satışlara ve tüm sektöre yansıyor.

“Gayrimenkul Sektörü Genel Olarak Canlanacak”

Uzun süredir beklenen bir haber geldi, gezi engellemelerinin azaltılmasıyla piyasa hareketlenir mi? Beklentiniz ne yönde?

Piyasa kesinlikle pozitif yönde hareketlenir. Sektör olarak Lefkoşa bölgesi için fazlaca hareket beklenmese de genel olarak bir canlılık yaşanacaktır. Dolaylı olarak esnaf, sonrasında öteki sektörler için canlılık başlamış olacak ve bu da gayrimenkul sektörüne yansıyacaktır diye düşünüyorum.

Pandemi sürecini iyi mi geçirdiniz?

İnşaatı devam eden projelerimiz vardı, onları tamamlama üstüne yaptığımız çalışmalarla geçti pandemi süreci. Teslimat sürelerine uymaya itina gösterdik. Yeni projeler için araştırma yaptık.

sifa-construction-bella-vita-lefkosa-villa-proje1

“İhtiyaca Nazaran Projeler Üretiyoruz”

Elinizde iyi mi bir emlak stoğu var?

2 tane daire ve yeni projemiz Bella Vita’da görkemli villalarımız var. Bella Vita yeni proje olduğundan yığın olarak saymak doğru olmaz. Genel olarak baktığımızda ise emlak stoğumuz yok diyebilirim. Bunun sebebi de daima müşterilerin gereksinimlerine ve isteklerine uygun projeler üretmemiz. Ve doğal olarak şirket planlarımızın her senaryoya gore hazır olması.

“Benzeri olmayan Bir Villa Projesi Başlıyor”

Yeni proje planınız var mı?

Yeni projelerimiz var. Proje tasarımını tamamladığımız yeni ve gene benzeri olmayan bir villa projesi ile çıkacağız müşterilerimizin karşısına. Önümüzdeki 1-2 ay içinde oraya başlamayı hedefliyoruz ve detaylarını sizinle paylaşmak için oldukça heyecanlıyız.

Kıbrıs emlak sektöründeki gelişimleri, yatırım fırsatlarını ve emlak ilanlarını portalımızdan Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak takip edebilirsiniz. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: villa projesi, bella vita, rüstem ced, şifa constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.