DOLAR
32,1930
EURO
35,0121
ALTIN
2.510,23
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Şimal Kıbrıs’tan Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şimal Kıbrıs’tan Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
30.08.2023 23:29
2
A+
A-

Uzun süre araştırma ve birikim yaptınız. Hayallerinizdeki eve kavuşmak için yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey seçim yapmak.
Peki Şimal Kıbrıs’tan ev alırken nelere dikkat etmeli, hangi yollardan geçmelisiniz?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Hayallerinizdeki eve kavuşmanıza azca kaldı. Kim bilir senelerdir hayalini kurdunuz, uzun süre birikim yaptınız.

Artık yalnız son birkaç adım kaldı ve yakında hayalinizi gerçekleştireceksiniz. Peki Kıbrıs’tan ev alırken nelere dikkat etmeli, hangi yollardan geçmelisiniz?

Detaylar içeriğimizde.

Şimal Kıbrıs’tan ev alırken, tapu durumunu denetlemek, konum seçimine dikkat etmek, güvenilir bir emlakçı seçmek, fiyat araştırması yapmak, evi yerinde incelemek ve vergi ve öteki harcamaları hesaba katmak önemlidir. Bu adımları takip ederek, doğru sonucu verebilir ve hayalinizdeki evi satın alabilirsiniz.

İşte Kıbrıs’tan ev alırken dikkat edilmesi gerekenler:

 

Tapu durumunu deneyin:

Ev alırken ilk olarak tapu durumunu denetlemek fazlaca mühim. Tapu kayıtlarının eksiksiz ve doğru olması gerekiyor. Tapu kaydı mevzusunda tereddütleriniz var ise, bir avukattan yada gayrimenkul uzmanından yardım almanızı tavsiye ederiz.

 

Konum seçimi:

Şimal Kıbrıs’ta ev alırken, konum seçimi fazlaca mühim. Hangi bölgede yada hangi semtte ev alacağınıza karar vermeden ilkin, bölgeyi iyi araştırın. Almayı düşündüğünüz evin ulaşım, güvenlik, altyapı ve toplumsal olanaklarına dikkat edin.

 

Emlakçı seçimi:

Şimal Kıbrıs’ta emlak sektörü oldukça gelişmiş ve alanında uzman birçok emlakçı bulunuyor. Sadece, güvenilir bir emlakçı seçmek bu aşamada fazlaca mühim. Emlakçının, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği’ne kayıtlı ve sektörde deneyimli olduğundan güvenilir olun.

 

Fiyat araştırması yapın:

Şimal Kıbrıs’ta ev alırken, fiyat araştırması yapmak fazlaca mühim. Değişik emlakçıların fiyatlarını karşılaştırarak, bölgedeki benzer konutların fiyatlarını araştırarak en uygun fiyatı bulabilirsiniz.

 

Ev incelemesi:

Almayı düşündüğünüz evi incelemek için ne olursa olsun yerinde görün. Evin fizyolojik durumunu, yaşam alanlarını, yapısal özelliklerini ve öteki bilgileri ne olursa olsun inceleyin.

 

Vergi ve öteki harcamalar:

Şimal Kıbrıs’ta ev alırken, vergi ve öteki harcamaları da hesaba katmalısınız. Satın alma işlemi esnasında ödemeniz ihtiyaç duyulan vergiler, tapu harçları ve öteki harcamalar hakkında data sahibi olun.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: ev almak, şimal kıbrısEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.