DOLAR
34,7416
EURO
36,5865
ALTIN
2.958,00
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Toplumsal altyapı nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

22.10.2023 10:16
7
A+
A-
Toplumsal altyapı nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan toplumsal altyapı ne demek? Toplumsal altyapının alanları neler? Toplumsal altyapıyla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

SOSYAL ALTYAPI NEDİR?

“Toplumsal altyapı”, kültürel olarak sıhhatli bir çevre meydana getirmek amacıyla projelerde oluşturulur.

Toplumsal altyapı, altyapının türleri içinde içeriyor. Altyapı, daha fazlaca teknik hizmetleri içerirken, toplumsal altyapı toplumun rahat ve rahat bir yaşam sürmesi için planlanır.

Kentsel yada kırsal her türlü yerleşim yerinde oturan nüfusun toplumsal gereksinimlerini karşılayan kamu yapılarını ve alanlarını toplumsal altyapı başlığı altında sayabiliriz. Toplumsal altyapının örnekleri olarak; okul, üniversite, hastane, hapishane, toplu konut, yeşil ve açık alanlar, kültürel, yönetsel yapılar, park, çocuk bahçeleri bulunuyor.

Şehirlerin gelişmişlik seviyesi ve insanların yaşam standartları, toplumsal altyapı imkânlarının durumuyla doğru orantılıdır.

SOSYAL ALTYAPININ ALANLARI NELER?

*Eğitim tesisleri alanı: Bu alanlarda; ilköğretim, ortaöğretim, mesleki ve teknik öğretim tesisleri ile yükseköğretim tesisleri yapılabilir.

*Sıhhat tesisleri alanı: Bu alanlarda; hastane, sıhhat ocağı, doğumevi, dispanser, poliklinik, kaplıca, rehabilitasyon merkezleri vb. tesislerle insanlara hizmet verecek alanlar yapılabilir. Bu tesisler, hiçbir şekilde başka kullanım amaçlı yerlerde/parsellerde yapılamaz.

*Toplumsal ve kültürel tesisler alanı: Bu alanlarda; kültürel hizmet binaları, yurtlar, çocuk yuvaları, bakımevi, halk eğitim merkezleri, kütüphane, beyaz perde, tiyatro, konser salonları vb. tesisler yapılabilir.

*Dini tesisler alanı: Bu alanlarda; cami, mescit, vb. yakarma tesisleri yapılabilir.

*Spor tesisleri alanı: Spor ihtiyaçlarının (futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, atletizm, buz pateni vb. faaliyetlerin yapılabildiği açık ve kapalı tesisler) karşılandığı alanlardır. Bu alanlarda lüzumlu spor ve oyun alanları ile beraber sportif eğitim ve dinlenme tesisleri de yapılabilir. Yapılaşma koşulları bayındır planları ile belirlenir.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.