-Donangil

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, komitede eleştirilere cevap verdi. Notlarını aldığını ve ileteceğini belirten Donangil, Cumurbaşkanlığı’nın görüşme notlarının Cumhuriyet Meclisi’ne gönderildiğini kaydetti. Donangil, gelmediği söylenen notları denetim edeceğini ifade ederek, mevzuyu takip edeceğini belirtti.

Donangil, Cumhurbaşkanlığı’nda 66 tane sözleşmeli personel bulunduğunu, bunun 21 tanesinin Senfoni Orkestrası’ndaki kişiler bulunduğunu dile getirerek,18 tane ise koruma polisi bulunduğunu söylemiş oldu.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkin emek harcaması için ciddi emekler yaptıklarını dile getiren Donangil, Cumhurbaşkanlığı olarak iyileştirmeleri halletmeye çaba ettiklerini kaydetti. Donangil, bu mevzuda hassasiyetle çalıştıklarını kaydetti.

-Şahali

Komite Başkan Vekili, CTP Milletvekili Erkut Şahali ise, Cumhurbaşkanlığı’nın kendileri için ehemmiyet taşıdığını sadece Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bunu hissedemediği eleştirisinde bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanlığı’nın dünyayı TDT’den ibaret sayarak, hareket ettiğini ifade eden Şahali, “Süslü sözler sizi bir yere kadar avutur” dedi. Şahali, egemenlik iddiası bağlamında Tatar’ın söylediğinin derinliği ve kıymeti olmadığını savundu.

“Tatar’ı sorumsuz bir şahıs olarak” niteleyen Şahali, kendisine ayrılan ödenekleri israf ettiğini öne sürdü. Şahali, “Sayın Tatar Kıbrıs sorununa sloganlarla yaklaşıyor” dedi.

Sınav ertelendi, grev askıya alındı 

Imtihan ertelendi, bırakım askıya alındı 

Şahali, CTP olarak bütçeye oylarının ret olacağını da belirtti.

Konuşmaların arkasından Cumhurbaşkanlığı bütçesi oylandı ve çokluğuyla kabul edildi.

Komite verilen kısa aranın arkasından 336 milyon 798 bin 600 TL olarak öngörülen Cumhuriyet Meclisi bütçesini ele alacak.