Gerçekleşen görüşmede, MASİB Başkanı Mehmet Tatar, vatandaşa iş imkânı yaratan ve ülkeye ekonomik katkı elde eden sektörün bilhassa son dönemlerde bir ekip sıkıntılarının var bulunduğunun altını çizerek, taleplerini dile getirdi. 

Ankara’da kentsel dönüşüm ve doğal afetlere karşı önlem konuları ele alındı

Ankara’da kentsel dönüşüm ve organik afetlere karşı tedbir mevzuları ele alındı

MASİB Başkanı Tatar, birliğin beklentilerinin içinde bilhassa; “Mevcut antrepoların artışı, şahıslar bazında meydana getirilen vasıta satışları ve bireysel ithalat mevzularında sektörün yaşamış olduğu sıkıntıların giderilmesi için talep edilen düzenlemeler’ başlıkları yer aldı. 

BEROVA 
Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova da konuşmasında her meslek gurubunda bir ekip sıkıntılar gördüklerini bunu paydaşların da dile getirdiğini ve bu sıkıntıların iyileştirilmesi adına yasaklayıcı önlemler ile değil de yasalar, tüzükler ve mevzuatlar çerçevesinde belli bir ekip düzenlemelere gidildiğini, bu çalışmalarında genele doğal olarak bulunduğunu kaydetti. 

Maliye Bakanı Berova ek olarak, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi ve aynı oranda sektörlerin güçlendirilmesi adına hükümetin yaşamı kolaylaştırıcı adımların atılması noktasında azami çaba gösterdiğini, bunu yaparken devletin gelirlerini de kayba uğratmayacak şekilde çalıştıklarını kaydetti.