Kabulde, KKTC Taekwondo Judo Karate Akido Hapkido Kung Fu Kurash Wushu Muaythai Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen de yer aldı.  

PARK
Kabulde konuşan Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park, KKTC’nde bulunmaktan ve spor organizasyonuna katılmaktan duydukları mutluluğu açıkladı. 

Siyaset gütmeyen bir federasyon olduklarının altını çizen Park, işin politikasına bakmadıklarını, insanlık kısmında olduklarını belirterek, bu yüzden hem KKTC’de meydana getirilen organizasyonlara katıldıklarını, hem de Dünya’nın neresinde olursa olsun federasyonlarının gerçekleştirdiği organizasyonlara KKTC’yi çağrı ettiklerini sözlerine ekledi. 

BEROVA 
Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova da konuşmasında, sporun evrensel olduğuna değinerek, KKTC’ye uygulanan spor ambargosunu eleştirdi; “Spor sulh ve dostluktur” dedi. 

Arıklı: Gazimağusa, Girne ve Gemikonağı limanlarının özelleştirilme modeli henüz belirlenmedi

Arıklı: Gazimağusa, Girne ve Gemikonağı limanlarının özelleştirilme modeli hemen hemen belirlenmedi

Berova konuşmasının devamında; “Ülkemiz maalesef spor ambargoları altında, Kıbrıslı Rumların yarattığı zulmü uzun senelerdir çekmekte. 
Esasında sporun en temel amacı, sulh ve dünyada dengeyi sağlamaktır. Sadece ülkemizin maruz kalmış olduğu bu ağır ambargolar sebebiyle maalesef başarıya ulaşmış olmalarına karşın çocuklarımız sporun çeşitli branşlarında internasyonal arenada kendilerini ispatlama şansından yoksun kalmakta. 
Bu maksatla dış dünya ile meydana getirilen temasları oldukca önemsiyoruz. Sizleri de devletimizde ağırlamaktan ve devletimizde spor faaliyetini yapmanızdan büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu kapıyı bizlere açtığınız için sizlere ve federasyonunuza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların peşinden Linda Park tarafınca Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya Global Taekwondo Federasyonu onur madalyası takdim edildi.