Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne Milletvekili Ceyhun Birinci, Cumhuriyet Meclisi’nde “Sıhhat Sisteminde Yaşanmış olan Ciddi Problemler” temalı güncel konuşma yapmış oldu. Birinci, savaşlara bir an ilkin son verilmesini ve insanların ölmemesini temenni etti.

Gürcafer: Azerbaycan ile ekonomik ilişkiler sağlam temellere oturtulmalı... Yoksa balon gibi söneriz

Gürcafer: Azerbaycan ile ekonomik ilişkiler sağlam temellere oturtulmalı… Yoksa balon şeklinde söneriz

“EKSİKLİKLER GİDERİLMEDİ”

Birinci, sağlıkta yaşanmış olan sıkıntıları hükümetten çözme beklentilerinin olmadığını, sorunların azalması yerine arttığını ifade ederek, sağlıkta yaşanmış olan sıkıntıları söyledi, verilen sözlerin yerine getirilmediğini, bilhassa Girne, Lefkoşa ve Güzelyurt hastanelerinde verilen sözlerin yerine getirilmediğini, personel, altyapı eksikliklerinin giderilmediğini kaydetti.

Sıhhat çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını, tedbirlerin artırılması  ve yasal düzenlemelerin yapılması icap ettiğini ifade eden Birinci, Sıhhat Bakanlığı değişikliklerini de eleştirdi, plansız bir sıhhat sistemi bulunduğunu kaydetti, ülkede bir an ilkin nüfus ayarlamasına gerekseme bulunduğunu belirtti.

“GEREKLİ İLAÇLAR TEMİN EDİLEMEDİ”

İlaç ve reçete yolsuzluğuna da değinen Birinci, bakanlık nezdinde de bir soruşturma başlatılması icap ettiğini kaydetti. Birinci, ülkede nüfus artışından dolayı sağlıktaki sıkıntıların daha da artacağına inanç belirterek, lüzumlu önlemleri alacak adımların geç kalınmadan atılmasını istedi.

Bütçenin yetersiz bulunduğunu da belirten Birinci, bunun sıkıntılarını vatandaşın çektiğini, lüzumlu ilaçların temin edilemediğini ve tedavisinde sorun yaşadığını söyledi.

Hükümeti eleştiren Birinci, ülkede bir tek sağlıkta değil, her alanda sorun yaşandığını kaydetti, tüm sorunları çözecek genel sıhhat yasasının Meclis’ten geçirilmesi icap ettiğini altını çizdi. Artan Koronavirüs vakalarına da değinen Birinci, vatandaşlara lüzumlu hijyen tedbirlerini almaları uyarısında bulunmuş oldu.