CHP’den meydana getirilen açıklamaya nazaran Hususi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gönyeli’deki anıt mezarını ve Kıbrıslı Türk önder Dr. Fazıl Ufak’ün Hamitköy’deki kabrini ziyaret etti.

Hususi, Denktaş’ın anıt mezarını ziyaretinde hususi defteri de imzaladı.

Törenin peşinden yapmış olduğu konuşmada Denktaş’ı rahmet ve minnetle anan Hususi, Denktaş’ın anıt mezarının düzenlemelerinin tamamlanmasının ve hatırasına uygun hale gelmesinin uzun süredir beklendiğini belirtti.

Hususi, “Bu mevzuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, buradaki mahalli belediyeyle ortaklaşa iş halinde mesuliyet üstlenmeye hazır sadece Türkiye’den gelen bazı baskılarla hala alanın senelerdir belediyeye devredilmediğini, o yüzden de lüzumlu çalışmaların yapılamadığını ve asla yakışmayacak şekilde anıt mezarın natamam halde merasim hayata geçirmeye uygun sadece çevre düzenlemesinin natamam halde bulunduğunu üzülerek gördük.” ifadesini kullandı.

– “Anıt gömüt, Denktaş’a yakışır hale getirilmeli”

Başbakan Ünal Üstel İskenderun’da…

Başbakan Ünal Üstel İskenderun’da…

Denktaş’ın anıt mezarının bulunmuş olduğu bölgede oluşturulması planlanan müzenin de hayata geçirilmediğini, yalnız hususi eşyasının depolandığı bir bölümün bulunduğunu belirten Hususi, şunları kaydetti:

“Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyet yönetiminin rahat bırakılmasını ve bir an ilkin bu düzenlemelerin yapılmasını, müzenin açılmasını, anıt mezarın da rahmetli Cumhurbaşkanı’na yakışır bir hale gelmesini ilk olarak istiyoruz. Buna, biliyoruz ki Türkiye’den gelen bazı baskılar engel oluyor. Bu, Türkiye ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki samimi diyaloğa ve buradaki insanların yüreklerindeki beklentiye uygun değildir. Buradan Dışişleri Bakanı’nı mevzuyu bir kez daha gündeme almak suretiyle ve lüzumlu inisiyatifi kullanmak suretiyle çağrı ediyoruz.”