Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilköğretimde bugün, orta öğretimde ise yarın 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tüm öğrencilere başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Mevlid Kandili yarın gece idrak edilecek

Mevlid Kandili yarın gece algı edilecek

“Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarının bugün ve ortaöğretim okullarının da yarın açılmasıyla süregelen 2023-2024 eğitim-öğretim senesinde eğitim alacak olan tüm öğrencilerimize gönülden başarılar arzuluyorum

Kıymetli öğrenciler; doğumdan ölüme, yaşam boyu devam eden eğitim olgusu gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda, yeni eğitim ve öğretim yılı, yaşam boyu sürecek bu uzun yolculuğun mühim duraklarından biri olacaktır. Seneler boyu sürecek eğitim-öğretim serüveninizde, her birinizin vatanını, milletini seven, karakter ve mesuliyet sahibi, Kıbrıs Türk kültür ve tarihini bilen ve yaşatan, çalışkan birer kişi olacağınıza, bu aşamada kıymetli öğretmenlerimizin ve velilerimizin siz kıymetli öğrencilerimizle beraber üstün çaba harcayacağına can-ı gönülden inanıyorum.

Başöğretmen Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri çerçevesinde, halkımız içinde düşünce ve duygu ortaklığını amaçlayan, laik ve uygar değerler, demokrasi, toplumsal hakkaniyet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlı ve bu tarz şeyleri korumuş olan, geliştiren bireyler yetiştirmeyi kendine rehber edinmiş, eğitim sistemimizde KKTC’nin teminatı siz kıymetli öğrencilerimizin yurduna yararlı, erdem ve mesuliyet sahibi bireyler olarak yetişeceğine olan inancım tamdır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlarken, KKTC’nin geleceğe umutla bakabilmesinin teminatı tüm öğrencilerimize başarıya ulaşmış ve güzel bir eğitim-öğretim yılı olmasını arzuluyorum. Ana kucağından başlayarak büyük özveriyle evlatlarımızı yarınlara hazırlayan velilere ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletiyorum.”