Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genç TV ekranlarında gösterilen ve Didem Gürses’in hazırlayıp sunmuş olduğu programa katılarak, açıklamalarda bulunmuş oldu. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ankara'da!

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ankara’da!

Parti kurmaya hazırlandığı haberlerine açıklık getiren Denktaş, “Bu mevzuda oldukça fazla talep aldım fakat ben halkın talibi olarak önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak isterim. Aslolan hedefim bu. Bir partinin değil, halkın talibi olarak, halkın her kesimine hitap eden, her kesimini bir araya getiren bağımsız bir aday olarak seçimlere girmeyi planlıyorum ve bunun üstünde çalışıyorum. Ben ortaya toplumun her rengini kucaklayabilen bir yaklaşım koyuyorum” dedi. 

Denktaş, Cumhurbaşkanlığı makamının da aslına bakarsan partiler üstü bir makam bulunduğunu ve bu şekilde bir yaklaşımı gerektirdiğinin altını çizdi.

2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir gösterge olmadığını da vurgulayan Denktaş, 2020 seçimlerinde oluşan baskı ortamının tekrarlanmayacağına dikkat çekti, “Hem KKTC halkına, hem Ankara’ya hem de dünyaya çalışmalarımı anlatıyorum. Mutlak suretle bir emek verme sürdürerek istediğimiz sonuca elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“FARKLI BİR YOL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM”

Siyasal partilerin Kıbrıs problemi ile ilgili değişik yaklaşımlarını yakınlaştırıp, ortak makul bir zeminde buluşturmaları icap ettiğini belirten Denktaş, aksi halde Cenup kesimi ve dünyanın geri kalanının da işine geleni duymaya devam edeceğini belirtti.

Denktaş, “Büyük bir kurtuluş savaşı, büyük bir özgürlük mücadelesi vererek kurduğumuz bu devlete haiz çıkmamız gerekiyor. Kendi içimizde varılacak bir mutabakat vatandaşın umutsuzluğunu da ortadan kaldıracaktır. Benim şimdiye kadar konuşulanlardan değişik bir önerim olacak. Üstünde oldukça çalışıyorum. Kısa sürede bu tarz şeyleri kamuoyu ile paylaşacağım” dedi, her mevzunun konuşulması icap ettiğini, tüm çözümlerin masaya oturmakla elde edileceğini belirtti.