Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Concordia Zirvesi’nde açıklamalarda bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ABD ile güvenlikten ticarete oldukça boyutlu ilişkilerimiz var. ABD’nin Türkiye’deki yatırımlarının çoğaltması bizim ciddi manada beklentimizdir.

Türkiye olarak salgın sürecini başarı göstermiş bir halde atlattık. Bazı ülkeler içine kapanık politikalar geliştirdiler fakat bizde bu tarz bir olay söz mevzusu değildi. Salgın döneminde 161 ülke ve 12 internasyonal kuruluşa tıbbi destek yolladık.

Tahıl koridoru

Putin ile yoksul ülkelere 1 milyon ton tahılın sevkiyatını hedefliyoruz. Tahıl koridorundan Afrika’ya daha çok tahıl gitmeli.

NATO’nun en eski ve en mühim üyelerinden biriyiz, görevlerimiz sürecek. Biz NATO’nun içinde aldığımız görevleri harfiyen yerine getiren bir ülkeyiz.

Mültecilere bakışımız oldukça değişik. Bugüne dek ne yaptıysak bundan sonrasında da halletmeye devam edeceğiz. 600 bine yakın Suriyeli gönüllü olarak döndü.

2053 yılı net sıfır emisyon hedefimiz yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz.

Büyük bir hedefimiz var. Depremden etkilenen kentlerimizde 1-2 yıl içinde zelzele konutlarımızı inşa edeceğiz.

Özersay: New York’ta bir kapı aralanmış oldu

Özersay: New York’ta bir kapı aralanmış oldu

6 Şubat zelzele felaketi peşinden Fas ve Libya’da meydana gelen felaketlerin acısını sadece biz biliriz. Biz bunu yaşadık. 50 bin kaybımız oldu. Konutları yıkılan yurttaşlarımız bir an ilkin evlerine yerleşsin istiyoruz. Bakanlığımız yoğun olarak emek harcamaları sürdürüyor. Fas ve Libya’ya hızlıca yardım için ekiplerimizle ‘Biz hazırız’ dedik. Fas’tan geri dönüş almadık, Libya’dan geri dönüş aldık. 3 tayyare ve 3 vapur yolladık. Talep olursa her türlü yardımı göndermeye hazırız dedik.

Enflasyonla savaşım

Küresel enflasyon dünyayı tehdit eden bir durum. Ikimiz de bu enflasyonu şu anda bedelini ödedik, ödüyoruz. Iktisat ekibimiz yoğun emek verme içinde. Başarı göstermiş süreç yürütüyorlar. İnşallah yıl sonu ya da senenin başlangıcında bunu başaracağız. 2024’e daha değişik şekilde gireceğiz.

Parlamentoda gücümüz anayasayı değiştirmeye muktedir değil. Grubu olanlar çağrımıza pozitif yanıt verecek olursa birlikte anayasayı değiştirmeyi başarırız. Çağrımı yaptım, yapıyorum, halletmeye devam edeceğim.