CTP’den verilen bilgiye gore, çıkmış olduğu bir programda Erhüman, Cumhuriyet Meclisi bütçesinin görüşüldüğü komite toplantısında, Meclise ilişik arızalı iki vasıta adına, tamirde oldukları süreçte binlerce liralık benzin alındığı ortaya çıkması ve soruşturma başlatılmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Meclis aslına bakarsak krallık şeklinde yönetiliyor. Mevzuata uyulmuyor. Meclis, yasa çıkaran organ. Yasa çıkaran organ kendi yasaya uymuyor. Bürokratı atayan sizsiniz. Meclis başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı sizde. Niye meclis mevzuatını uygulamıyorsunuz? Meclis başkanı başka, meclis başkanlığı başka bir şeydir. Bu insanların hiçbirinin haberi olmadan bir sürü karar var. Meclis’in, Meclis’in yasalarına gore yönetilmesi icap ettiğini bilmezseniz, bu Meclis yönetilmiyor anlamına gelir. Cumhuriyet Meclisi, krallık meclisine dönüştürülmüş. Bu şekilde yönetmeye kalkarsanız meclisi, daha da fazla problem çıkacaktır”  

“Ek bütçe gelirleri saklanıyor “

Devletin yönetildiği zihniyeti eleştiren Erhürman, kayıt dışı ekonomiye karşın bu devletin gelirlerinin, giderlerini karşıladığını, ek bütçede gelirlerin saklandığını savundu.

“Fiyatlar da benim yurttaşımın alım gücüne gore belirlenmiyor”

Nüfus politikasının önemine de işaret eden Tufan Erhürman, “Benim yurttaşımın alamadığı evin alıcısı var, gidemediği lokantanın müşterisi, alamadığı arabanın da alıcısı var. Fiyatlar da benim yurttaşımın alım gücüne gore belirlenmiyor. Talep başka yerden geliyor” dedi.

Tufan Erhürman hükümete gelmeleri durumunda tüm sektörlerle bir araya geleceklerini ve ihtiyaç duyulan planı yapacaklarını altını çizdi. Erhürman, “Akıllara durgunluk verecek şekilde sözde bir yönetim seçimi var” dedi.

 Eylemler

Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran görevden alındı

Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran görevden alındı

Yaptıkları eylemde değişik görüşlere haiz insanların bulunduğunu kaydeden Erhürman, bunun başlangıç bulunduğunu kaydetti.

Her insanın mevcud durumdan şikayetçi bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Erhürman, sokakta olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bir yerde hem fikiriz. O hem düşünce olduğumuz şey de yoklaşıyoruz, yoksullaşıyoruz. Kim bakan olacak gailesi çeken bir yapı var karşımızda” dedi.