Toplantıya Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Emek verme Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) temsilcileri katıldı. 

Toplantının arkasından izahat meydana getiren Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Öğretmenler Sendikalarının grevlerinden kaynaklı final imtihanlarına giremeyen öğrencilerde motivasyon düşüklüğü bulunduğunu belirterek, öğrencilerin bütünleme sınavında başarısız olduklarını kaydetti. 

Bütünleme imtihanlarından çıkan istatistiklerin değerlendirildiğini ve sınavlardan kalan evlatların sistem dışına çıkarıldıkları takdirde büyük bir toplumsal pişmanlık doğacağını kaydeden Çavuşoğlu, bu çocuklar için ortalamanın 5’e düşürüldüğünü, evlatların okullarında eğitimlerine devam edebileceğini deklare etti. 

TDT üyesi ülkelerin Dışişleri Bakan Yardımcıları, İstanbul'da buluştu

TDT üyesi ülkelerin Dışişleri Bakan Yardımcıları, İstanbul’da buluştu

Sendikalar fiil yapmış oldu… Çavuşoğlu: Sendikaların bu tavırları ufaklıklara da yansıyor
Öte taraftan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, sabah saatlerinde Danışma Kurulu toplantısını protesto etmek için Bakanlık önünde toplandı. Konuşmasında bu protesto eylemini de değerlendiren Çavuşoğlu, ‘Evlatların bir imtihan haklarını noksan bırakmıştık. Eğitim açısından bunu dikkate aldık. Sendikaların bu tavırları ufaklıklara da yansıyor’ diye konuştu.