Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından verilen bilgiye bakılırsa, yoklamalar 8.30-16.00 saatleri içinde Güvenlik Kuvvetleri Lefkoşa Asal ve Seferberlik Şube Müdürlüğü’nde yapılacak.

2023 yılı 46’ncı dönem 5’inci dönem Yedek Subay (Asteğmen ve Çavuş) adaylarının yoklama tarihinde şu belgeleri bununla beraber bulundurması gerekiyor:

“KKTC kimlik kartı, KKTC doğum kayıt belgesi, Çift uyruklular için T.C. kimlik kartının aslı, T.C. vukuatlı nüfus kayıt örneği ve var ise KKTC yurttaşlığa kabul belgesi, Polis Genel Müdürlüğü’nden son iki ay içinde alınmış karakter belgesi, {Mezun olduğu} okulun mezuniyet belgesi yada geçici mezuniyet belgesinin KKTC Ulusal Eğitim Bakanlığınca onaylı bir tane sureti, Var ise sürüş ehliyeti, İkametgah belgesi, PPD ve Tetanoz aşılama durumu ile kan grubunu gösteren belge, Sıhhat problemi olanların, rahatsızlıklarını gösteren sıhhat raporunun aslı ve fotokopisi, var ise epikriz raporu ile müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Askerlik Yasası’nda belirtilen meşru bir mazereti olmaksızın duyuru meydana getirilen tarih ve yerde hazır bulunmayanların, yoklama kaçağı durumuna düşeceklerin ve haklarında yasal işlem başlatılacağı açıklandı.

Meteoroloji uyardı... Yağmurlu hava perşembe gününe kadar etkili olacak!

Meteoroloji uyardı… Yağmurlu hava perşembe gününe kadar etkili olacak!

Daha çok bilgiye www.mucahit.gov.ct.tr web adresinin ana sayfasından ulaşabilecek.