Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan meydana getirilen açıklamada, çeşitli gazete, medya ve toplumsal paylaşım sitelerinde Eşref Özbilgili tarafınca Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı ihalelerinde usulsüzlükler bulunmuş olduğu yönünde ortaya atılan iddialar ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personel ile beraber bir kısım KKTC vatandaşları ile alakalı ithamlara yanıt verildi.

Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı tarafınca, iddia sahibi şahsın resmi müracaatının Temmuz 2023 ayı içinde işleme alındığı, mevzunun araştırılmış olduğu ve iddiaların gerçeği yansıtmadığının tespit edilmiş olduğu kaydedilen açıklamada şöyleki denildi:

“Şahsın, Eylül ayı içinde yapmış olduğu ikinci müracaatı üstüne mevzu yeniden ele alınmıştır. İddialar araştırılmakta olup soruşturma başlatılmıştır.

Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri’nde meydana getirilen tüm ihaleler; mevzuatlara uygun, saydam, rekabet, eşit işlem, güvenilirlik, gizlilik şartlarına uygun ve kamuoyu denetimine açık olarak uygulanmaktadır.

Tatar ve Guterres bir araya gelecek!

Tatar ve Guterres bir araya gelecek!

Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri’nin her türlü iddiayı araştırmak mevzusunda kırılgan ve ciddi olduğu, iddiaların doğru çıkması halinde bu tür eylemlerden görevli kişileri içinde barındırmayarak, cezalandırılmasına yönelik her türlü girişimde bulunacağı hepimiz tarafınca bilinmelidir.

Basın özgürlüğünün kullanımıyla ilgili olmayan, yerleşik gazetecilik teamüllerine aykırı olarak kişileri ve kurumları zan ve kuşku altında bırakabilecek, yanlış ve maksadını aşan ifadelerle ilgili detayları veren, basın ve web ortamında gösteren ve bu yolla kişileri ve kurumları kamuya karşı itibarsızlaştırma amacı güden ilgililer hakkında lüzumlu yasal girişimler başlatılacaktır.”