DOLAR
32,1994
EURO
34,7829
ALTIN
2.418,89
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

KIBRIS "Bu bardaklar içerdikleri plastik sebebiyle sıhhat riski taşıyor"

KIBRIS
                                        "Bu bardaklar içerdikleri plastik sebebiyle sıhhat riski taşıyor"
11.10.2023 03:02
37
A+
A-

[ad_1]

Bu plastik giydirmelerdeki bisfenol A’nın (bileşik organik bileşik) kanserojen, kısırlık, diyabet, hipertansiyon, çocuklarda nörogelişimsel  gelişim  problemlerine niçin olabileceğini belirten Dernek Bilim Komitesi, bilhassa küçüklere bisfenol A içermeyen ürünler kullandırtmak icap ettiğini altını çizdi ve Sıhhat ve Eğitim Bakanlıklarına mevzuyla ilgili lüzumlu tedbirleri alma çağrısında bulunmuş oldu.

Yazılı açıklamasında içeriğin soğuk ya da sıcak olmasının büyük ehemmiyet taşıdığına; soğuk üründe ambalajdan geçen kimyasal oranı düşükken sıcak içerikte ısı ve kullanım süresi arttıkça zarar riskinin de katlanarak arttığına dikkat çeken Evrensel Yaşam Haklarını Koruma Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bisfenol A vücutta östrojen hormonu benzer biçimde hareket ederek östrojen seviyesini artırıp hormonal dengeyi bozabilmektedir. Bu da endokrin sistemin muntazam çalışmasını önleyerek, üreme, sinir, bağışıklık, metabolik ve kardiyovasküler sistemleri negatif etkisinde bırakır. Biz bu yüzden karton bardak denilip geçilmemesini istiyoruz.

İçeriğin soğuk ya da sıcak olması büyük ehemmiyet taşır; soğuk üründe ambalajdan geçen kimyasal oranı düşükken sıcak içerikte ısı ve kullanım süresi arttıkça zarar riski katlanarak artar. Biz devamlı gün içinde plastik ürünlere maruz kalmaktayız; haftalık bu plastik miktarı bir kredi kartı büyüklüğündedir.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.