DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

KIBRIS Ziraat Bakanı Çavuş, 2. TDT Ziraat Bakanları toplantısına katıldı

27.09.2023 18:39
3
A+
A-

[ad_1]

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 2. Ziraat Bakanları toplantısında, gözlemci olarak Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etmekten onur duyduğunu dile getiren Çavuş yapmış olduğu konuşmada, “Başta bizleri konuk eden ev sahibi Azerbaycan Cumhuriyetine ve bizlere bu fırsat yaratan siz kıymetli üyelere teşekkürlerimizi devletim adına iletiyorum.” dedi.

Üye devletlerin öncülüğünde öne çıkan çeşitli mevzularda hem devletlerarası hem de {özel sektör} tarafınca geliştirilmesi hedeflenen ortaklık mevzusunda yapılacak yeni açılımların Teşkilat’ın daha da güçlenmesini sağlayacağını kaydeden Çavuş, KKTC ziraat sektörü hakkında yapmış olduğu detaylı bilgilendirmeyle tarımın, ülke için oldukça mühim bulunduğunu belirtti.

Çavuş, “Tüm dünyada olduğu şeklinde küresel iklim değişimleri sebebi ile büyük kuraklık yaşanmış olan ülkemize Türkiye’den suyun gelmesi ile tarımsal üretimin önemi daha da artmıştır. Ülkemiz asrın projesi olarak tabir edilen su temin projesi ile senelik 75 milyon m3 içme ve kullanma suyuna ulaşmıştır.” dedi.

Çavuş, KKTC açısından, sürdürülebilir organik kaynakların yönetimini sağlayacak, ziraat sektöründeki rekabetçiliği artırma ve kırsal alanlarda yaşayan toplumun yaşam koşullarının iyileştirilmesine olanak sağlayacak birçok stratejik hedefin de belirlendiğini altını çizdi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.