Görüşmede KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay’da yer aldı. 

ÖNAL 
Şimal Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal kabulde, Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti. “Zor bir vazife üstlendiniz. Sadece üstesinden geleceğinize şüphemiz yok. Zira maliye ile ilgili birçok yasa tasarısında komitelerde de beraber emek harcama fırsatımız olmuştu. Dolayısıyla uzak bulunmadığınız bir alanın sorumluluğunu almış oldunuz. Sizi hem kutlama ediyor, hem de başarılar diliyoruz” dedi. 

Bugün ki ziyaretlerinin sebeplerinden en önemlisinin, Meclis komitesinde görüşülmekte olan ‘Kabahat Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı’ olduğuna dikkati çeken Şimal Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal, söz mevzusu yasa tasarısının biran evvel yasallaşmasının hem finansal sistemde bankalar için, hem de ülke için mühim ve elzem bulunduğunu düşündüklerini kaydetti. 

Önal; “Internasyonal standartlara uygun, kara para, kabahat gelirleri ile savaşım etme imkânları sağlayacak söz mevzusu yasa tasarısına çoğumuz fazlaca emek verdik. Sizin de destekleriniz ile en kısa zamanda yaşam bulmasını istiyoruz” dedi. 

BEROVA 
Maliye Bakanı Özdemir Berova da, 2014 yılından itibaren gündemde olan, sadece yaşam bulamayan, kabahat gelirlerinin aklanmasının önlenmesi ile ilgili yasa tasarısının yasallaşmasının, hükümetin öncelikleri içinde yer aldığına işaret etti. 

Söz mevzusu yasanın AB’nin ilgili regülâsyonları çerçevesinde hazırlandığına da dikkati çekerek, bütçe görüşmelerinin peşinden öncelikli yasalardan biri bulunduğunu belirtti. 

Gazimağusa, Lefkoşa ve Minareliköy’de yangın

Gazimağusa, Lefkoşa ve Minareliköy’de yangın

Maliye Bakanı Özdemir Berova; “Ortalama son iki senedir yaşadığımız siyasal istikrar ve seçimsiz bir dönem içinde söz mevzusu yasa tasarısında mesafe kat edilerek son aşamaya gelindi. Sadece bütçe dönemine denk geldi. Bütçe sürecinin akabinde ilk öncelikli yasamız, kabahat gelirlerinin aklanmasının önlenmesi ile ilgili yasa olacaktır. Bu işe bir son verebilme adına hükümetimiz kesin ve kesinlikle bu yasa da yaşam bulacaktır” dedi.