Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını kaybetmiş olduğu saat 09.05’te ülke genelinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak; gönderdeki bayraklar yarıya indirilecek.

Mustafa Kemal Atatürk’’ü anmak için başkent Lefkoşa başta olmak suretiyle tüm ilçelerde ve bucaklarda anma törenleri düzenlenecek. Ek olarak okullarda da törenler yapılacak.

-Lefkoşa

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde başkent Lefkoşa’da anma törenleri ve etkinlikler düzenlenecek.

Ulusal Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığından verilen bilgiye gore Lefkoşa’da ilk merasim, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Saat 09.00’da başlamış olacak törende protokol sırasına gore anıta çelenkler sunulacak; 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesinin peşinden Anıt Hususi Defteri imzalanacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı ise saat 09.30’da Lefkoşa Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olacak. Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına yapılacak konuşmaların peşinden Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre de birer konuşma meydana getirecek.

Merasim, Türk Maarif Koleji’nin sunmuş olacağı oratoryo ile sona erecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlik programı kapsamında bazı spor etkinlikleri de yapılacak.

Cuma günü saat 17.00’de Girne’de Avrasya Taekwondo Merkezi’nde Tekvando Federasyonu tarafınca “Kırış Müsabakaları” düzenlenecek. 

11 Kasım Cumartesi günü ise Kıbrıs Türk Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu tarafınca “Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma ve 40. Yıl Cumhuriyet Kupası” yapılacak. Etkinlik, saat 11.00-15.00 saatleri içinde Girne’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda yer alacak.  

Girne

10 Kasım’da Girne’de Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni, saat 08.55’te Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Protokol sırasına gore anıta çelenklerin sunulması ile başlamış olacak merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilmesi ile devam edecek. Merasim, şiirlerle tamamlanacak.

-Gazimağusa

Gazimağusa’daki anma töreni, saat 08.50’de Zafer Anıtı önünde yer alacak.

Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlamış olacak törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak.

-İskele

İskele’de Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni, 08.45’te Ecevit Meydanı’nda yapılacak.

Çelenklerin Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlamış olacak törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler ile merasim tamamlanacak.

-Güzelyurt

Güzelyurt’ta Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni saat 08.55’te Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde yer alacak.  

Güzelyurt Kaymakamlığından verilen bilgiye gore protokol sırasına gore anıta çelenklerin sunulması ile başlamış olacak merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilmesiyle devam edecek. Peşinden günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiirler okunacak.

-Lefke

Lefke’deki anma merasim saat 08.55’te Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek.

Lefke Kaymakamlığından verilen bilgiye gore merasim protokol sırasına gore çelenklerin anıta sunulması ile başlamış olacak ve saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesiyle devam edecek. Merasim, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle tamamlanacak.

Rum polisinden açıklama: Cinayetlerle ilgileri yok

Rum polisinden izahat: Cinayetlerle ilgileri yok

-Geçitkale

Geçitkale’deki anma töreni saat 09.00’da Geçitkale Kasaba Meydanı’nda yapılacak.

Merasim, anıta çelenklerin sunulması ile başlamış olacak ve saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesiyle devam edecek. Merasim, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle tamamlanacak.

Akdoğan

Akdoğan’da Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni programı kapsamında kortej yürüyüşü düzenlenecek ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde merasim yapılacak.

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye gore kortej yürüyüşü, saat 8.10’da Akdoğan Polatpaşa Lisesi önünden başlamış olacak.

Saat 09.00’da Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önündeki yapılacak törende anıta çelenkler sunulacak ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle merasim sona erecek.

-Mehmetçik

Mehmetçik’te de 10 Kasım’da saat 08.45’te Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda merasim yapılacak.