Savaşan: Türkiye ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmayı başardı

Savaşan: Türkiye ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmayı başardı

Kudret Özersay, BRT’de katılmış olduğu 14. Saat programında sorulan sual üstüne Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin daveti üstüne Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas ile CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un görüştüğünü belirterek, görüşme sonrasında Halkın Partisi’nin CTP’ye bir mektup göndererek bir yol haritası önerisinde bulunduğunu, CTP’den gelecek yanıta nazaran hareket edeceklerini kaydetti.

CTP tarafınca düzenlenen eyleme katılıp katılmayacaklarının sorulması üstüne ise Özersay şöyleki konuştu:

“CTP’ye bir yol haritası önerimiz oldu. Bu iki temel unsuru içeriyor, eğer pozitif yönde yaklaşırlarsa oturur konuşur beraber şekillendirmeye çalışırız. Bu unsurlardan birincisi şudur: Hem Meclis’te kalmak hem de dışarıda eylemler yapmak yönteminin netice alıcı olacağını düşünmüyoruz, inandırıcı olmak için, halkı harekete geçirecek yürekli adımlar atılması ve bir kırılma noktası yaratılması icap ettiğini düşünüyoruz. Şu demek oluyor ki bu Meclis’ten çekilme şeklinde olmayacaksa Meclis boykotu yada benzeri şekilde olmalı ve bir takvime bağlanarak ilerlenmelidir.”

“Şu demek oluyor ki Meclis’te sanki gayrimeşru bir hükümet yokmuş benzer biçimde Meclis’te oturmaya devam edilecekse sokakta eylemin bir anlamı olmayacak, halka da bu yaklaşım inandırıcı gelmeyecektir” diyen Özersay, CTP eğer bu şekilde bir kırılma noktasını en azından bir aşamada yapmayı görüşmeye hazırsa, o vakit bu yolun beraber yürünebileceğini söylemiş oldu.

Özersay sözlerini şöyleki sürdürdü:

“İkinci unsur ise ihtimaller içinde eylemlerin şeklinin ve ne vakit iyi mi yapılacağının paydaşların iştirakı ile beraber belirlenmesidir. Bir tarafın fiil ayarlaması yapması, yerini zamanını şeklini tek yanlı olarak belirlemesi ve öteki taraflara bunu bildirmesi bizlere nazaran doğru bir yaklaşım değil, onun için beraber bir yol yürünecekse ilkin bu konuların beraber belirleneceğinin de kayıt altına alınması gerekir diye düşünüyoruz.”