Gazimağusa Belediyesi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Şampiyon Melekler Derneği’nin beraber düzenlemiş olduğu Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Melekler Anıtı, Ulusal Mimari, Peyzaj ve Plastik Sanat Eseri Yarışması’nın duyurusu bugün Gazimağusa Belediyesi’nde düzenlenen toplantı ile yapılmış oldu.

Toplantıya Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gazimağusa Belediyesi Proje, Bayındırlık, İmar Birimi Amiri Abide Başman Eryaşar, KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile Genel Sekreteri Osman Akın ve Belediye Meclis Üyeleri Erhun Şahali ile Şükrü Demirbaş katıldı.

Uluçay

Mağusa Çıraklık Okulu’nun açılışı yarın yapılacak

Mağusa Çıraklık Okulu’nun açılışı yarın yapılacak

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay görüşmede yapmış olduğu konuşmada ülkemiz ve melekler şehri Mağusamızda mühim bir mevzuda adım atıldığını ifade ederek, başta Başbakan Ünal Üstel olmak suretiyle projeye katkı koyan, alın teri döken her insana teşekkür etti. Başkan Uluçay gerek anıt mezarlık gerekse Melekler Anıtı mevzusunda zamanlama mevzusunda hiçbir sorun yaşanmadan çalışmaların özveri ile devam ettiğini ifade ederek Şampiyon Meleklerin şehri Mağusa’da Şampiyon Meleklerin hiçbir vakit unutulmayacağını  belirtti.

Karakaya

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya görüşmede yapmış olduğu açıklamada, toplantının yarışma başvurularının başladığına dair duyuru durumunda bulunduğunu belirterek, projenin amacının Şampiyon Meleklerin anısına bir farkındalık yaratmak bulunduğunu söylemiş oldu. Projenin kentimizde büyük bir tesir bırakacak  bir anıt olacağına inanç belirten Karakaya, katılımın da yoğun olacağını umut ederek Şampiyon Meleklerin anısını yaşatacak en güzel eserin seçileceğinden kuşku duymadığını kaydetti.

Adanır

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır da açıklamasında, bir süreden beridir yarışmayla ilgili emek harcamalar yürütüldüğünü dile getirerek, Mağusa’ya ve ülkeye melekleri unutturmayacak kalıcı bir yaratı kazandırılacağını söylemiş oldu.

Adanır, yarışma başvurularının 6 Şubat tarihinde sona ereceğini, 27 Şubatta ise proje teslim zamanı bulunduğunu belirtti.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Melekler Anıtı, Ulusal Mimari, Peyzaj ve Plastik Sanat Eseri Yarışması şartnamesi ile süreç takvimine yarın itibari ile Gazimağusa Belediyesi’ne ilişik toplumsal medya hesaplarından ve Web sayfasından ulaşabileceksiniz.