BRTK’da uzun seneler hizmet veren, Hakan Çakmak’ın çalışmalarını yaşatmak adına sanat programlarında röportaj yapmış olduğu sanatçıların kendi alanlardaki çalışmalarının yer almış olduğu sergi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

UBP'lilerin paylaşım ve yorumları gündem oldu!

UBP’lilerin paylaşım ve yorumları gündem oldu!

Açılışı, Hakan Çakmak’ın doğum günü olan 29 Kasım’a denk getirilen ve KKTC Telsim ve ARUCAD’ın desteğiyle oluşturulan “Sanat Güncesi” adını taşıyan sergi, 8 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sanatçılar tarafınca hazırlanan emek harcamalar hemen sonra BRTK Yayıncılık Zamanı Müzesinde yeralan “Sanat Güncesi” koridorunda sergilenecek.

Açılışta konuşan Bayrak Radyo Tv Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, Hakan Çakmak’ın Şimal Kıbrıs’ta sanat ile seyiriciyi buluşturduğunu belirterek, Kültür Sanat Programlarının öksüz kaldığını kaydetti.

Hakan Çakmak’ın yapmış olduğu programların boşluğunun hiçbir süre doldurulamadığını belirten Özkurt, bunun BRT için fazlaca büyük bir eksiklik bulunduğunu söylemiş oldu.

 BRTK Yayıncılık Zamanı Müze Küratörü ve serginin proje sorumlusu Ayhatun Ateşin de, Hakan Çakmak’ın çalışmalarının sanat adına bir ümit bulunduğunu söylemiş oldu.

Hakan Çakmak’ın yaşamının sonuna kadar sanatın sonsuz yolculuğunu ve sanat gündemini programlarıyla gözler önüne serdiğini kaydeden Ateşin, sanat ve sanatçıların bir araya gelmesi ve üretmesinin önemini dile getirdi.

 Telsim Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, Hakan Çakmak’ın 56. Doğum gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “İyi ki doğdun Hakan ve iyi varsın ve aramızdasın” ifadelerini kullandı.

“Hakan’nın 156. Doğum gününü de nesilden nesile kutlamayı başarabilirsek varız anlamına gelir” diyen Tanpınar, Hakan Çakmak’ın hafıza avcısı bulunduğunu ve hafıza için toplanabilecek ne var ise topladığını söylemiş oldu.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise, kendisinin bir hukukçu bulunduğunu, sadece sanatın hukukun önünde gittiğini söylemiş oldu.

Feyzioğlu, “Hukukçu statükocudur, statükoyu savunur işin doğası budur sanatçı ise değişimi savunur ileriye götürür bu ilerleyiş sanatçı ile hukukçu içinde devamlı bir gerilimdir fakat sanatçı kazandıkça hukukçu ve topyekün cemiyet da kazanır” dedi.

Konuşmaların peşinden katkı koyanlara plaket takdim edildi ve sergi Hakan Çakmak’ın evlatları tarafınca açıldı.