Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye gore, Ersin Tatar, resepsiyonda yapmış olduğu konuşmada, mühendis ve mimarların ülkenin ve insanlığın geleceği için teknolojideki gelişmelerden yararlanarak mühim emek harcamalar yaptığını söylemiş oldu.

14 derneğin 19 projesine 779 bin 850 TL'lik mali yardım

14 derneğin 19 projesine 779 bin 850 TL’lik mali yardım

Cumhurbaşkanı Tatar, küresel iklim değişikliği ve artan maliyetler mevzusunda Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde enerjinin verimli kullanımı mevzusunda mimar ve mühendislerin yapacağı çalışmaların önemine dikkat çekti.

Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana getirilen altyapı yatırımları ve Türkiye’den getirilen su projesinin yanında elektrik mevzusunda Türkiye Cumhuriyeti ile çift yönlü enterkonnekte sisteme geçilmesi için çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, bu mevzuda mimar ve mühendislerin de mühim katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Mesleğine yeni başlayanlara başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Deneyimlerinizle ülkenin geleceğine yön vereceğinize inanıyorum. KTMMOB Başkanı Tunç Adanır ve yönetim kurulu üyelerini kutlama eder, 63’üncü kurum yıl dönümünün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.