Tatar, Imperial College Türk talebe grubu Turkish Forum UK tarafınca düzenlenen ve Kıbrıslı Türk Kanser Biyolojisi Profesörü Mustafa Camgöz’ün moderatörlüğünü yapmış olduğu “Pandemi Sonrası Sıhhatli Yaşam” temalı panelin açılışını yapmış oldu.
Kıbrıslı Türk diyetisyen araştırma görevlisi Dr. Aygül Dağbaşı’nın da konuşmacı olarak yer almış olduğu panelde, Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türk öğrencilerle de bir araya geldi, söyleşi ve kutlama edip, başarılar diledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, buradaki konuşmasında, anlamlı görüşmede yer almaktan kıvanç duyduğunu beyan etti.
KKTC’nin 40. yılı dolayısıyla Londra’yı ziyaret ettiğini belirten Tatar, fırsat bulmuş olduğu her platformlarda KKTC’nin yer alması, halkın sesinin duyurulması, devletin gelişmesi ve varlığının sürdürülmesi için yer almaya çalıştığını söylemiş oldu.
Londra’da öğrencilik döneminden beridir Prof. Dr. Mustafa Camgöz ile arkadaşlık ve aile bağları bulunduğunu ifade eden Tatar, öğrencilik yıllarından beridir her yerde bulunduğunu, Londra’da eğitim aldığını, uzun seneler burada çalıştığını, peşinden Türkiye ve Kıbrıs’ta çalıştığını söyledi.
Tatar, sonrasında siyasete girdiğini ve fazlaca büyük mücadeleler sonunda cumhurbaşkanı seçildiğini beyan etti.
“Hayatım süresince zorlamadan fakat hep savaşım içinde oldum” diyen Tatar, ilime bilime Türklük hayatına meydana getirilen katkılardan dolayı tüm uzmanları kutlama etti.
Pandemi periyodu başbakan bulunduğunu anımsatan Tatar, o dönem meydana getirilen emekleri ve yaşanmış olan ekonomik sıkıntıları dile getirdi.
“İyi ki bilim adamları var… Aşı bulunmuş oldu ve pandemi son buldu” diyen Tatar, dünyada şimdi de küresel ısınma ile benzeri sorunların çıkabileceğini, o yüzden bilim adamlarının büyük ehemmiyet taşıdığını altını çizdi.
Gazimağusa’da uyuşturucu tasarrufundan bir şahıs tutuklandı
Panele, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi ile Osman Koray Ertaş ile KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de katıldı.
Psikoterapist Dr. Candan Ertubey, Kardiyolog Dr. Cemil İzgi ve Epigenetik ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gülsen Meral’ın da konuşmacı olarak yer almış olduğu panelde, Covid pandemisinin insanoğlu üstünde bıraktığı ruhsal etkisinde bırakır, sonrasında hareketsizlik ve beslenme ile gelen aşırı kiloluluk sorunları ve ruhsal problemler ele alındı.
Bilhassa İlk Covid olan kişilerin ağır dönemler geçirdiği ve travmalar yaşamış olduğu belirtilen panelde, Covid sonrası ortaya çıkan kaygı problemi ve zihni kullanamama durumu tartışıldı.
Pandemi sonrası ruhsal eğitimin ehemmiyet kazanılmış olduğu belirtilen panelde, aşıların da kalp üstünde ender de olsa tesir yapabileceğine yer verildi.
Tüm aşıların insanoğlu üstünde enfeksiyon yapma riski olduğuna işaret edilen panelde, Covid aşılarının riskinin öteki aşılardan daha çok olmadığı, o yüzden doktorlar tarafınca ne öneriliyorsa aşı olunması gerektiği, aşılar içinde da belirgin fark olmadığı vurgulandı.