Yeniden Refah Partisi KKTC temsilciliği yarın açılacak

Tekrardan Refah Partisi KKTC temsilciliği yarın açılacak

Meclis Onur Salonunda gerçekleşen kabulde Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ve heyette yer edinen öteki komutanlar da yer aldı.
Kabulde konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, Anavatan ile Türk Milleti ile ve Türk ordusu ile beraber olmanın kendileri için en büyük onur bulunduğunu dile getirdi.
Osmanlı’nın adadan çekilmesinin peşinden 96 yıl Türk askerini beklediklerini, Sulh Harekatı sonrası bu hasretin bittiğini söyleyen Töre: “Artık hiçbir süre ayrılmayı düşünmüyoruz” dedi.
KKTC’nin kuruluşunun 40.senesinde Orgenaral Gürak’ı ülkede görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Töre, ziyaretin kendilerine gurur ve coşku verdiğini söylemiş oldu.
Töre, Kıbrıs Türkünün güzel günler göreceğine olan inancını ifade ederek gelecek yüz senenin bir tek Türkiye’nin değil Türk Milletinin asrı olacağına inandığını kaydetti.
Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da konuşmasında KKTC’nin 40. senesinde adada bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek destansı mücadeleler sonrası kurulan KKTC’nin ilelebet yaşamasını arzuladıklarını belirtti.
Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk askeri olarak bugüne dek olduğu benzer biçimde bundan sonrasında da refah ve güvenin teminatı olmaya devam edeceklerini vurgulayarak Türkiye’nin yüzyılını kutladıklarını anımsattı ve daha büyük onurlara vesile olmasını diledi.
Organeral Gürak, KKTC’nin 40.yılını kutlayarak Başkan Töre’nin nezdinde tüm Kıbrıs Türk halkına slm, saygı ve sevgilerini iletti.
Mücadelede en büyük payın aziz şehitler ve ebediyete irtihal eden kahraman gazileri saygı, rahmet ve minnetle anan Gürak, Kıbrıs’ın Türkiye’nin ulusal bir davası bulunduğunu söylemiş oldu.