Cumhuriyet Meclisi’nden meydana getirilen açıklamaya gore, ziyarette ilk sözü alan Denktaşçı Fikir Derneği Başkanı Akay Kamiloğlu, Türkiye merkezli olarak kurmuş oldukları derneğin, Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki bağların güçlendirilmesi hedefiyle çeşitli organizasyonlara imza atacaklarını belirtti.

Devlet kuran son Türk olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın izinden gitmek adına bu derneği kurduklarını anımsatan Kamiloğlu, Cumhuriyet Meclisi’nce düzenlenen 15 Kasım Cumhuriyet resepsiyonuna davet etmiş olduğu için Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre’ye teşekkürlerini de iletti.

Ondan sonra söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre de, ortaklaşa ulusal davanın önemine dikkat çekerek, “Dünyanın neresinde olursak olalım, KKTC’nin istiklalini ve bağımsızlığını korumak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

İsias Otel davasında kritik aşama 

İsias Otel davasında tehlikeli sonuç aşama 

1974 Mutlu Sulh Harekatıyla oluşan coğrafya içinde 1983 senesinde kurulan KKTC’nin ulusal bir kimliğe haiz olduğuna işaret eden Töre, Cumhuriyete haiz çıkmanın her Türk’ün asli görevi bulunduğunu kaydetti.

Töre, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kurduğu KKTC’yi yaşatmanın ulusal bekanın devamı için gereklilik bulunduğunu da açıkladı.