Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafınca ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir bildiri yayımlandı.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

Metin Münir yaşamını yitirdi...

Metin Münir yaşamını yitirdi…

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafınca Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’e  “Gazilik Unvanı ile Mareşal” rütbesinin verilişinin  yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Şanlı Türk tarihinde, dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük destanların kahramanı olan şehit ve gazilerimiz, daima övünç kaynağımız olmuştur.  Türk milleti haiz olduğu ulusal ve tinsel tüm değerleri, kahraman şehit ve gazilerimize borçludur.

Bugün hepimiz, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz yardımıyla varlığımızı sürdürüyor ve onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde yaşıyoruz.

Bundan dolayı, şehit ve gazilerimize ne kadar yakarış etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. 

Bilinmesini isteriz ki; Ulusal Birlik Partisi, şehit aileleri ve gazilerimiz için daima daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindedir ve olmaya da devam edecektir.

Geçmişten bugüne Türk milletinin bağımsızlığı için savaşım etmiş, tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyoruz. Anavatan Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyoruz.”