Ülkenin geleceğini düşünmek zorunda olduklarını söyleyen Oğuz, yabancıların mal alımı ile ilgili belli kısıtlamalara gidileceğini kaydetti.
Oğuz, sözleşmelerin sayılarının son 5 yılda arttığını, yabancılara mal izni için ortalama 14 bin Bakanlar Kurulu sonucu çıktığını dile getirerek, ortalama beş binin koçana gittiğini söylemiş oldu.
Bakanlar Kurulu’ndan geçip koçana gitmeme noktasında problem bulunduğunu yasa tasarısında koçana gitmeyenlerle ilgili iptal sonucu alınacağını, yabancılar ve yabancı şirketlerle ilgili de kurallar geleceğini belirten Oğuz, yabancıların yap-sat mevzusunda faaliyetine yasak geleceğini kaydetti.
Oğuz, sözleşmelerle ilgili güvenlik problemi da bulunduğunu, kime satıldığıyla ilgili problem bulunduğunu, düzenlemelerin içinde bunun da yer alacağını açıkladı.
Fazlaca sayıda mal alındığıyla ilgili duyumların bulunduğunu dile getiren Oğuz, bunun da düzenleneceğini kaydetti.
Oğuz, izinsiz ikametle ilgili problemler bulunduğunu, insan hakları çerçevesinde yargılanma hakları bulunduğunu bu prosedürün hızlanması için emek harcamalar yapıldığını belirtti.
Tatar: “Hanıma sertlik eylemlerini sonlandırmak için savaşım etmeye devam edeceğiz”
Nüfus sayımının yapılması icap ettiğini dile getiren Oğuz, Mesarya’yada şirketlerin ilgisi bulunduğunu, ziraat arazilerinin korunmasına yönelik ortak emek verme başlatıldığını, düzenlemeler yapılacağını söylemiş oldu.
Hemen sonra CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, tekrardan söz alarak, Emlakçılar Birliği Yasa Tasarısında emlakçılara lisans verme yetkisi verilmediğini söyleyerek, eleştirilerde bulunmuş oldu.
Rantın yabancılar tarafınca paylaşıldığını, ülkeye yararı olmadığını söyleyen Erhürman, öte taraftan da hastane ve okul için kaynak bulunamadığını belirtti.
Erhürman, “Öyleki bir noktaya geldik ki yoklaşıyoruz” dedi.
Bir sual üstüne, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, ülkenin geleceğini düşünmek zorunda olduklarını, vatandaşlıklarda uygulanan prosedürün belli bulunduğunu, bilinmeyenleri malum hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.