DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdoğan Polatpaşa Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulunmuş oldu.

A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmada, dönemin iyi kullanılması ve eğitimin önemine işaret etti. Eğitimin yaşam boyu devam ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, okumanın ve kişisel gelişmenin önemine vurgu yapmış oldu.

 
Kıbrıs Türkü’nün yüzyıllardır verdiği savaşım sonucu bir devlet sahibi olmasının peşinden itimat, rahatlık ve sulh içinde yaşadığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafın amacının ise Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kalması ve Rum cumhuriyetine dönen devlete yama olunması bulunduğunu kaydetti.
 
“Bizlere düşen vazife devletimize ve insanımıza sahiplenmek” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin seneler içinde değişiklik ve başarılar elde ettiğini söylemiş oldu. Ülkede turizmde 30 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ve yurtdışında ülke tanıtımının yapıldığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yükseköğrenimde 144 ülkeden talebe, 100 den fazla ülkeden de akademisyen geldiğini dile getirdi.
 
İletişim ve ulaşımda yaşanmış olan gelişmelerle dünyanın küçüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün dünyadaki yerini aldığını ve büyük ailenin bir parçası bulunduğunu kaydetti.
 
Doğu Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir kıymet olduğuna işaret eden 
Cumhurbaşkanı Tatar, devletin altyapıya yapmış olduğu yatırımlar yardımıyla gezim, yükseköğrenim ziraat, endüstri ve hizmet sektöründe iş fırsatları bulunduğunu kaydetti.
 
Sıhhatli yaşam ve fena alışkanlıklardan uzak durulması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, spor yapılması ve ekip ruhu ile çalışılmasının önemini altını çizdi.
 
“Görevimiz devleti anlatmak, tanıtmak, ekonomik yapıyı güçlendirmek ve size emanet ekmektir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasına şöyleki devam etti:
 
“Devlet, size kendinizi geliştirmeniz için imkanlar sunuyor. Eğitimciler sizlere yön vermek için uğraşıyor.
Gençlerimize güveniyorum. Özgüven ve eğitimle başarıya ulaşacaksınız. Yetenekleriniz ve başarılarınız size yöne verecek. Fırsatları iyi değerlendirin, çalışın ve geleceğe iyi hazırlanın. Ülkeye sahiplenmek, geleceğe yürümek ve başarıya imza atmak birbirinizin yanında olmanız ve birbirinize destek olmanız temennimizdir. Ülkeyi yönetecek, değerlere haiz çıkacak ve yön verecek olan sizlersiniz. Gelecekte söz sahibi sizler olacaksınız. Sizlere başarılar temenni ediyorum”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.