DOLAR
34,1633
EURO
37,0879
ALTIN
2.977,09
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hizmete yeni giren Ercan Havaalanı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, araştırmalarda bulunmuş oldu

A+
A-
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hizmete yeni giren Ercan Havaalanı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, araştırmalarda bulunmuş oldu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile beraber düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz’da hizmete giren Ercan Havaalanı terminali ve pist açılışının derhal peşinden beklenen sıkıntıların yaşandığını sadece zaman içinde sıkıntıların aşılmaya başlandığını söylemiş oldu.

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna-Rusya Savaşı sebebiyle tüm dünyada inşaat maliyetlerinin arttığını belirterek, havaalanı inşaatı esnasında yaşanmış olan hangar problemi ve Covid-19 pandemisinden dolayı havaalanı pisti ve terminalinin hizmete girmesinin geciktiğini açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar; yüklenici şirket yanında Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kurumlarının gerçekleştirdiği büyük bir yatırımla hizmete giren yeni havaalanı terminali ve pistinin, bazı Avrupa Birliği ve Doğu Akdeniz’de bulunan ülkelerdeki havaalanlarından daha iyi bulunduğunu, Türkiye’de ise 4’ncü sırada yer aldığını altını çizdi.
 
Ercan Havaalanı’nın eski terminalinin yılda 2 buçuk milyon yolcu kapasitesi olmasına karşın 4 milyon yolcuya hizmet verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni terminalin, aynı anda 30 uçağa hizmet verebildiğini ve yılda 10 milyon yolcu kapasitesi bulunduğunu dile getirdi.
 
Verilere bakıldığında, pandemi öncesi yolcu ve gezgin sayılarına ulaşmaya başlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, havaalanının tam randımanlı bir halde emek harcayarak, ülkeye hizmet etmesini temenni ettiğine dikkat çekti.
 
Kapasiteye nazaran arz ve talebin düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, tayyare şirketlerinin daha fazlaca sefer düzenlemek için plan yaptığını kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi ziyaret eden İngilizlerin ve Kıbrıs Türkleri’nin yoğun olarak yaşamış olduğu İngiltere’den gezgin gelmesi için ek seferlerin düzenlenmesinin gündeme geldiğini aktardı.
 
KKTC’yi dünyaya açan ve gelişmiş ülkelerde bulunan bir havalimanına haiz olunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ülke imajı ve algısı açısından hizmete giren yeni havaalanı pisti ve terminalinin önemine vurgu yapmış oldu.
 
Ercan Havaalanı’nda verilecek hizmetlerin, gezim ve yükseköğretime de yansıyacağını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını açıkladı.
 
Havaalanı çalışanlarına görevlerinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanlığı, Sivil Havacılık Dairesi, yüklenici şirket ve hava yolu şirketlerine de verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.