DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budakov ve beraberindeki heyeti kabul etti

A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budakov ve beraberindeki heyeti kabulünde yapmış olduğu konuşmada, KKTC’nin 40. yılı dolayısıyla KKTC’ye ziyaret meydana getiren heyeti kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti beyan etti. “Kardeş Azerbaycan devletinin başarıları ve Türkiye Cumhuriyeti ile yapmış olduğu iş birlikleri bizleri memnun etmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Karabağ Zaferi ile Karabağ’ın Azerbaycan’a ilişkin bulunduğunun tüm dünyaya gösterilmiş bulunduğunu söylemiş oldu. Cumhurbaşkanı Tatar,  “Bir kez daha sizin sevincinizi paylaşıyoruz” dedi. 

KKTC heyetine Azerbaycan ziyareti esnasında gösterilen yakın ilgiden dolayı da teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bazı siyasal sıkıntılara karşın biz kendimizi ‘Bir Millet Üç Devlet’ olarak görüyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti: 

“Gelecekte sulh ve rahatlık içinde yaşamayı arzu ederken biz daima kendimizi en güneydeki Türk devleti olarak gördük. Türk dünyasının kopmaz ve ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının da elbet kendi demokrasisi, bağımsızlığı ve kendi devleti vardır. Büyük coşkuyla KKTC’nin 40. yılını kutlarken bu kutlamalarda sizin de bizimle beraber olmanız büyük anlam ifade etmektedir. Yeni dönemde Azerbaycan ile ilişkilerimizi kontakt çağlarında gerek turizmde gerek eğitimde, gerek ticarette gerek kültürel faaliyetlerde daha da ileriye taşıyarak daha yakın ilişkilerde olmayı temenni ediyoruz”.

Yeni Azerbaycan Partisi Başkan Yardımcısı Tahir Budakov da konuşmasında, ülkeler arası ilişkilerin daha gelişmesi yönünde partiler arası faaliyetlerini sürdüreceklerini Yeni Azerbaycan Partisi olarak “Bir Millet, Üç Devlet” kapsamında iş birliğinde emek harcamalar yürüteceklerini söylemiş oldu. Karabağ mevzusunda Kıbrıs Türklerinin tinsel desteğini hissettiklerini belirten Budakov, Türk dünyasındaki Türk devletlerinin yakınlaşmasına ve iş birliğinin artmasına büyük ehemmiyet verdiklerini beyan etti. 

Kabulde Başbakan Ünal Üstel ve UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.