DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Altın Makas Mobilya ve Döşeme’nin Yeni Kampanyasını Oğuz İnan Söyledi

18.09.2023 16:06
26
A+
A-

Yeni ev kuracaklar, yenileyecekler, mobilya alacaklar için fırsat. Altın Makas Mobilya ve Döşeme şirketi yepyeni bir kampanya başlatıyor. Bu dikkat çekici kampanyanın detaylarını şirket direktörü Oğuz İnan söyledi.

Adı Altın Makas. Kesiyor, biçiyor, size en uygununu üretiyor. Daima işinin başlangıcında, tüketicinin yanında. Önde tuttuğu alan kişi memnuniyeti ile hizmet kitlesini devamlı genişletiyor.

Düşünün ki yalnız evlere, ofislere değil, dünyanın lüks megayatlarına bile artık Şimal Kıbrıs’ta iş yapıyor.

Mobilya sektörünün başarı göstermiş firmalarından Altın Makas Mobilya ve Döşeme, bugünlerde yepyeni bir kampanya için gün sayıyor. Ev döşeyecek, evini yenileyecek tüketiciler için fiyatlarıyla ezber bozmayı hedefliyor.

Peki detaylarda ne var? İş dünyasının sevilen isimlerinden Altın Makas Mobilya ve Döşeme Direktörü Oğuz İnan ile birlikteyiz. Hem firmanın işleyişini, hem de kampanyanın detaylarını konuşuyoruz.

İşinin başlangıcında, işine hakim sayılı patronlardan birisiniz. Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için kendinizden bahseder misiniz?

Altın Makas Mobilya ve Döşeme firmasının sahibiyim. 8 yaşımdan bu yana, ortalama 50 senedir bu sektördeyim. Öğretmenlik de yaptım. Mesleğimin uzmanıyım diyebilirim. Mobilya, döşeme, mobilya imalatı ve tüm dekorasyon işlerinde ustalaşmış ekibimizle beraber varız. İki oğluma da bu mesleği öğreterek aşıladım. Ortalama 33 senedir Altın Makas ve Mobilya etken olarak halkımıza hizmet veriyor. Bu süre zarfında kusurlarımız da olduysa, bu tarz şeyleri telafi etmek için devamlı müşterilerimizin yanındayız.

Müşteriye iyi mi bir ürün alternatifi sunuyorsunuz? Siz mi üretiyorsunuz, bayilikleriniz mi var?

Yerli üretim de yapıyoruz, yurt dışından getirdiğimiz bayilik de var. Her iki hizmeti de sağlıyoruz. Yerli üretim ağırlıklı olarak hususi siparişler üzerinedir. Detaylı yapıldığı için yurt dışından getirilmiyor. Yurt dışından gelen kataloglarda standart ürünlerimiz mevcut. Alan kişi dilediğini seçebiliyor.

Bir yanda kur belirsizliği, bir taraftan da durmadan artan yaşam pahalılığı ve enflasyonlar. Mobilya ve dekorasyon sektörü bu durumdan iyi mi etkileniyor?

Tüm piyasa şartlarında mobilya en fazlaca negatif etkilenen sektör diyebilirim. Zira akaryakıta gelen zam, fiyatlarımızı nerdeyse üçe katladı. Bunu aşabilmek için hep beraber el ele vermek lazım. En azami ne yapabilirsek onu yapmamız gerekiyor bir yurttaş olarak. Ümit ederim bu durumu en azla atlatabiliriz. Halkımızın devamlı yanındayız ve olmaya çalışacağız. Bizim sektör şu an birazcık yavaş aşama kaydediyor. Bayrama takıldı, okullar açılıyor. Ikimiz de elimizden geleni yapmak için halkımızın yanındayız. Kaliteyi daha ucuza iyi mi alabilirler onun araştırmasını yapsınlar lütfen.

Bu zor dönemde bazı işletmeler mevcudu koruyor, bazıları ise küçülmeye gidiyor. Siz tam aksine bünyenize yeni markalar ve yeni çıkan ürünler getiriyorsunuz. Bunun detaylarını bizlere anlatır mısınız?

Elimizden geldiği kadar ham maddeyi daha hesaplı daha yekün almaya çalışıyoruz. Aslına bakarsan ham maddemiz hep Türkiye’den geliyor. Türkiye’deki firmalar da sağolsun bizlere ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar. Ikimiz de bunu iyi yönde kullanıyoruz ki fiyatlarımız en makul seviyede kalsın. Bu ekonomik darboğazı aşabilelim.

Öyleki de oluyor aslına bakarsak. Halkımıza birkaç müjde vermek isterim. Türkiye’nin çağdaş ve şık mobilya üreticilerinden Rugan Mobilya’yı Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getiriyoruz. Markanın tüm satış haklarını aldık, iddialı bir başlangıç yapacağız. Ek olarak Floorpan Parke de artık Altın Makas çatısı altında Şimal Kıbrıs’ta tüketici ile buluşuyor. Ek olarak fazlaca kısa sürede, gene fazlaca ses getirecek bir marka ile daha anlaşacağız. İşte bu markalar topluluğunun avantajını, en uygun kampanyalar ile halkımıza yansıtacağız. Hatta diyebilirim ki, sektörde ezber bozacağız…

Mükemmel gelişmeler, tebrikler… Günden güne her şeyin zamlandığı bir dönemde ezber bozacak bir kampanya için geri sayım yapıyorsunuz. Iyi mi bir kampanya geliyor, iyi mi olacak?

Kampanyamız fazlaca güzel olacak, bir kez daha altını çizeyim, Altın Makas bu fiyatlar ile ezber bozacak. Kaliteli, fazlaca güzel bir koltuk takımımızla maliyetin üstüne yalnız yüzde 5 kar oranı koyarak bunu yapacağız. Yüzde 5 kar payını hiçbir şirket yapmaz. Biz emeğimizden, kazancımızdan, her şeyden fedakârlık yaparak, bu piyasayı canlandırmak için harekete geçiyoruz. Kıymetli meslektaşlarıma da saygı duyarım. Onlar da elini taşın altına koysunlar. Piyasayı geri çekelim. Halkımız bir nefes alsın. Yeni evlenecek olanlar eşyalarını alabilsin. Ikimiz de bu mevzuda her türlü desteği vereceğiz. Kampanyamız en kısa sürede başlamış olacak.

Sizce bu kampanya piyasaya ve vatandaşa iyi mi yansır? Dönüşler iyi mi olur?

Piyasaya fazlaca güzel yansıyacak. Zira kar payımı yüzde 100 tutup da, yüzde 50’ye çekmiyorum. Maliyetten bahsediyorum. Bunun fazlaca iyi bilinmesi gerekiyor. Malın kalitesi ve kıymeti görüldüğünde alan kişi bunu derhal fark edecek.

Kampanya hakkında birazcık daha detay verebilir misiniz?

Kampanyada olan mobilya ekibi averaj 23-25 bin içinde fiyatlarla satılıyor. Biz 15 bin 900 TL olarak bu kampanyayı başlatacağız. Dış piyasa bu fiyat 28 bine kadar çıkabiliyor.

Altın Makas’ın dış piyasaya nazaran duruşu iyi mi?

Fazlaca ekonomik mal üretemeyiz. Biz ona girmek istemiyoruz, icra eden arkadaşlara da saygı duyuyoruz. Sadece belli bir kalitenin üstünde olan bir şey ekonomik olması imkansız. Meydana getirilen araç-gereç, kullanılan kalite, bunlara lütfen dikkat etsinler. Biz dahi, başkasından da alınsa alınan ürünün özelliklerini bilsinler. Kumaşlarımız kir tutmaz kumaş, süngerlerimiz 28 ve 32 dens, bu kaliteyi devam ettirmeye çalışıyoruz. Kar etmesek bile bu kampanya ortalama bir ay devam edecek.

Tüketiciler mobilya seçerken nelere dikkat etmeliler?

Ilk olarak merdivenaltı tabirimizden uzak durmalarını tavsiye ederim. İş yerlerini gezerek kullanılan araç-gereç detaylarını fazlaca iyi öğrensinler. Bunun üstüne basa basa söylüyorum. Mesela saman ve suntadan koltuk yapılmaz. Kaliteyi belli bir seviyede tutanlar aslına bakarsanız fiyatta fazlaca aşağı düşemez. Belirli bir maliyeti vardır.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.