DOLAR
32,2922
EURO
34,6324
ALTIN
2.410,81
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Çağıl bir ev için tavsiyeler… – Kıbrıs Emlak Merkezi

Çağıl bir ev için tavsiyeler… – Kıbrıs Emlak Merkezi
22.11.2023 21:15
11
A+
A-

Her göze hitap eden, güzel tasarımlı, çağıl bir eve konuk olduğunuz vakit “Keşke, benim de evim bu kadar hoş ve biçim gözükse!” diyenlerden misiniz? Öyleyse bu habere göz atmanızı tavsiye ederim! Kim bilir özlemle aradığınız fikirler, bu yazımızda… Çağıl bir eve haiz olmak istiyorsak evimizi iyi mi dekore etmeliyiz? Çağıl bir ev için anahtar kelimelerimiz neler? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin kıymetli okuyucuları,

Ilk olarak her insana merhaba…

Hatırlayacağınız suretiyle bundan önceki yazımızda çağıl bir evin planından, iç ve dış cephesinin iyi mi olması gerektiğinden ve çağıl bir evin maliyetinden bahsetmiştik. Ek olarak çağıl bir ev yaratmak için bir tek bu fikirlerin kafi olmadığına oy çoğunluğuyla karar vermiştik… Haklısınız da… Bu yüzden bu yazımızda çağıl bir eve haiz olmak istiyorsak evimizi iyi mi dekore etmeliyiz? Çağıl bir ev için anahtar kelimelerimiz neler? vb. soruların cevaplarını vermeye çalışacağız…

Hazırsanız başlamış olalım!

NEDİR BU MODERN EV?

Her şeyden ilkin çağıl bir ev, son olarak tasarım trendlerini yansıtan bir ev demek. Bu yüzden evinizin dekorasyonu için zamanı yakalayan dekorasyon malzemelerini ve mobilyaları tercih etmelisiniz.

MODERN BİR EVİ NASIL DEKORE EDEBİLİRİZ?

*Evinizin uyumlu olmasını istiyorsanız, çağıl bir ev tasarlarken evin her odasını düşünerek plan yapmalısınız.

*Çağıl evler mütevazi olur. Çağıl ev tasarımında aşırı ve gereksiz süslemelerden uzak durmalısınız. Bundan dolayı anahtar kelimelerimiz: Zarafet, uyum ve işlevsellik.

MODERN OTURMA GRUPLARI: Koltuk ekibi ev dekorasyonu mevzusunda en mühim detaylardan biri. Salona girer girmez göze çarpan ve etkisinde bırakan görünmesine büyük seviyede tesir eden koltuk takımları, doğru seçimler yapıldığında başlı başına bir şıklık unsuru olur.

*İşlevselliği yönünden bireyler için konfor ve keyif esas alınan oturma grupları tercih edilmeli.

*Rengi açık renkte olmalı.

AÇIK RENKLER

*Çağıl bir ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız, ilk olarak açık renkleri kullanma mevzusunda anlaşmaya varmamız gerekiyor. Beyaz, krem ve bej; seçkin görünüme haiz ortamlar için eğer olmazsa olmazlar.

*Ev dekorasyon fikirleri içinde bizim önerimiz, koltuk ve perdelerde beyaza ağırlık verirken yer döşemesi ve halıda griye yakın, kirli beyaz olarak da vasıflandırılan renkleri tercih etmeniz. Süt beyaz ve krem beraber kullanıldığında asla hoş olmayan bir görüntü oluşur. Bu yüzden beyaz daha oldukça grilerle harmanlanarak kullanılmalı. Krem ağırlıklı bir dekorasyon yapılacaksa bu durumda oldukça açık kahvelerle uyum yakalanabilir.

*Beyazın egemen olduğu bir mekânda minik alanları renkli dokunuşlarla canlandırabilirsiniz. Çağıl bir evin içinde her şeyi mütevazi ve rahat düşünmekte yarar var. Cam malzemelerde ya da çiçek düzenlemelerinde renk kullanıp iç mekânın renklenmesini sağlayabilirsiniz. Basılı posterler ve orijinal sanat eserleri seçerek yaratıcılığınızı da sonuna kadar izah edebilirsiniz. Sadece bunu yaparken aman diyelim sakın aşırıya kaçmayın.

BEYAZ VE AHŞABIN UYUMU

*Beyaz ve ahşabın uyumu çağıl bir görünüm yaratmak için ne olursa olsun kullanılması ihtiyaç duyulan bir unsur. Ev dekorasyonu yaparken naturel ahşap görünümünü korumuş olan yer döşemelerini kullanmayı tercih ettiğinizde onu beyaz mobilyalarla harmanlamak oldukça daha kolay olacaktır.

*Her şeyin beyaz olduğu bir ortamda bulunmak hastalık verir. Bu yüzden beyaz ağırlıklı bir tasarım yaparken, ona ne olursa olsun başka bir rengi daha dâhil etmelisiniz. Ahşap tüm doğallığı ile bu mevzuda iyi bir düşünce olacaktır.

AYDINLATMA BİÇİMİ: Tavanınız mütevazi ve yalın olursa heybetli bir avize kullanabilirsiniz. Betonun soğuk dili ve çarpıcılığı yanında, sımsıcak renklerle ev dekoru, keyifli bir ortam hâline getiriyor.

*Alanın genişliğine uygun seçimler yapmalısınız. Geniş bir salonda 3 ayrı avize kullanılabilir. Doğal ki biri yiyecek masasının üstünde, sarkık tasarıma haiz avize olmak suretiyle… Son dönemde ev dekorasyon fikirleri içinde gözden kaçmayan detaylardan biri de yiyecek masası üstünde konumlandırılan sarkık avizeler oluyor. Genel tasarıma uygun modeller tercih edildiğinde şık bir görünüm sağlanabilir.

*Yatak odasında ise tek avize, sadece 2 abajur ya da 1 lambader kullanılmasını öneriyoruz. Eğer bu alanı daha çağıl göstermek istiyorsanız, değişik tasarımlarıyla dikkat çeken bir lambader kullanmak iyi bir düşünce olabilir. Bakır renginde metal bir lambader, beyaz ağırlıklı yatak odası içinde oldukça şık ve varlıklı duracaktır. Avizede de gene bu renkle tasarlanmış seçenekler tercih edilebilir.

*Işık renginin sarı değil, beyaz olması gerektiği de akıllardan çıkarılmamalı.

DEKORATİF ÜRÜNLER: Klasik dokunuşlarla evinizin görünümünü zenginleştirmek, çağıl ve konforlu yaşam alanları oluşturmak oldukça mümkün. Seçkin tasarımlarla hem bulunduğunuz mekânın karakteristiğini belirleyebilir, hem de sıcak ve samimi yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

*Duvar kaplamaları: Dekoratif duvar kaplamalarıyla odanın karakteristiğini belirleyebilirsiniz. Evinize sempatik bir hava kazandırmak, sıcak bir görüntü elde etmek, kim bilir duvarlarınızı görsel açıdan zenginleştirmekten geçiyordur. Çağıl ev dekorlarında soğuk renklerle dinamik formlar tasarlanabilirken, sıcak renklerle odalarınıza şık bir görünüm kazandırmanız mümkün. Bilhassa doğru ve ölçülü aydınlatma tercihleri, minik fakat mühim dekor fikirleri vermeye yetiyor.

*Aynaların kullanımı: Dekoratif objelerin seçimi evinizin ahengini değiştirir. Odada ayna kullanımı salonu olduğundan çağıl gösterecektir. Zevklerinize ve tercihlerinize nazaran döşeyebileceğiniz dekorlarda tablolar, çiçek kullanımı şeklinde birçok alternatif mümkünken; baston ve şapka figürlerini sergilemek de sıcak bir tesir yaratıyor. Sadeliğin temsili olan beyaz duvarlar, değişik objeleri yada yaratıcı fikirlerinizi sergilemeniz için de size olanaklar sağlıyor.

*Organik malzemeler: Organik malzemelerin kullanımı, devamlı için çağıl dekor oluşturmada yararlı bir unsur. Taş duvar ve şömine bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

*Renkli kilim: Renkli kilimlerle görsel açıdan zenginleştirebilir. Normal olarak salonlarımızda ve oturma odalarımızda konfor kadar, güzel duyu değerler kazandıran görsel bilgileri göz önünde bulundurabiliriz. Bir mekânın havasını ve ahengi etkileyen odak noktası tercih edilen dekoratif ürünler olabilir. Canlı renklerle sımsıcak etkisinde bırakır yaratan bir kilim yada halı modeli, oturma odanızın havasını tamamen değiştirebilir. Ek olarak duvarlarda zevklerinize nazaran, fakat ev dekoruyla ahengi yakalayabilecek dekoratif tablo ya da görselleri kullanabilirsiniz. Yansız renklerle sıcak renklerin bir arada kullanımı, oldukça yaygın ve akılcı bir dekorasyon fikri.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.