DOLAR
34,0660
EURO
37,9616
ALTIN
2.799,77
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Balon ödeme nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

13.11.2023 04:21
5
A+
A-
Balon ödeme nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan balon ödeme ne demek? Balon ödemenin avantajları neler? Balon ödemeler kimler için uygun? Balon ödemelerle ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Balon ödeme nedir?

Son yıllarda kredilere artan talep sebebiyle bankalar da ödeme şekillerinde oldukça değişik yollar izlemeye başladı. Balon ödeme de bunlardan biri.

Balon ödemede, almış olduğunuz kredileri aylık olarak daha uygun şartlarda, son taksitte toplu olarak yapabiliyorsunuz. Balon kredi, taksitlerin yüksek miktarlarda olduğu konut kredilerinde ve taşıt kredilerinde tercih ediliyor.

Bu kredi aylık ödemelerinizde mesele olduğu süre işinize yarayacak bir kredi çeşidi.

O dönem maddi durumunuzun çok da fazla iyi olamayacağını biliyorsanız sadece buna karşın hayalinizdeki evi almak istiyorsanız, elinize toplu bir miktar para geçtiğinde son taksiti topluca ödeyebileceğinizi düşünüyorsanız, bu tür krediler size nazaran olabilir.

Mesela, 60 ay vadeli bir konut kredisi aldınız. Konut aldığınız için aylık kredi geri ödemeleriniz yüksek gelecektir. Aylık ödeyeceğiniz ortalama 3.200 TL’yi daha düşük miktarlarda ödeyip son taksitte balon ödeme olarak tabir edilen toplu bir ödeme yapabilirsiniz.

Balon ödemelerin bankalardaki durumu

Balon ödemenin taksitlendirilmesi ve son ödemede yapılacak ödeme miktarı bankadan bankaya değişim gösterir.

Balon ödeme yapılırken taksit tutarı, faizi ve vergi tutarlarının altında kalmayacak şekilde krediyi kullanan tarafınca belirlenebilir. Bu tür krediler, evi ya da taşıtı aldıktan sonrasında, satın alınan malları satıp elde edilmiş parayla krediyi kapatmak isteyen kişiler için oldukça uygun olan kredilerdir.

Balon ödemeli kredi hangi alımlarda avantaj sağlar?

Konut kredileri ödemelerinde bazı bankalar, kredi tutarının %30’unu taksite yaymak yerine, son vadede toplu olarak ödeme imkânı verirler. Bu şekilde ev almak isteyenler, hem istedikleri eve daha da acele kavuşur, hem de daha azca aylık kredi geri ödemesi yaparlar. Bazı bankalar, bu krediyi; durağan(durgun) faiz, toplu parayı yatırım araçlarında değerlendirme, gelecek toplu parayı beklemeden ev/taşıt sahibi olabilme, aylık ödemeleri düşürme imkânlarıyla ön plana çıkarırlar.

Balon ödemeli kredi kimler için uygundur?

*Konut ve taşıt şeklinde yüksek tutarlı alımlar yapmak,

*Elindeki parayı yatırımda tutmak,

*Aylık ödemeleri düşük tutmak,

*Vade sonunda toplu ödeme yapmak,

*Emekli ikramiyesi sonunda ev ya da taşıt almak isteyenler,

*Toplu para bekleyenler,

*Yatırımcılar için oldukça uygun bir ödeme sistemi.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.