DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Şimal Kıbrıs İnşaat Sektörünün Başarı göstermiş Annelerinden Pervin Abohorlu Doğramacı

02.09.2023 22:49
5
A+
A-
Şimal Kıbrıs İnşaat Sektörünün Başarı göstermiş Annelerinden Pervin Abohorlu Doğramacı

Şimal Kıbrıs inşaat sektörünün başarı göstermiş annelerinden Aderans Construction Satış Direktörü Pervin Abohorlu Doğramacı ile fazlaca hususi bir röportaj gerçekleştirdik.
Başarı sırrını ve çalışan anneleri konuştuk.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

İnşaat sektörü, geleneksel olarak adamların egemen olduğu bir sektör olarak bilinse de, günümüzde bayanların da inşaat sektöründe başarı göstermiş kariyerler yaparak hem annelik görevini hem de iş yaşamını başarı göstermiş bir halde dengeledikleri birçok örnek var.

Bu örneklerden biri de Aderans Construction Satış Direktörü Pervin Abohorlu Doğramacı.

Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden, sektörün başarı göstermiş annelerinden Aderans Construction Satış Direktörü Pervin Abohorlu Doğramacı ile ve günün anlam ve önemine ilişkin fazlaca hususi bir röportaj gerçekleştirdik.

Başarı sırrını ve çalışan anneleri konuştuk.

Kıbrıs Emlak Merkezi sordu, Pervin Abohorlu Doğramacı yanıtladı.

 

Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için bizlere kendinizden bahseder misiniz?

 

1984 senesinde Dış İşleri Bakanlığında çalışan bir işgören annenin ve İnşaat Mühendisi-müteahhit bir babanın evladı olarak dünyaya geldim. Ben ilk olarak çevreci bir mimar, idealist bir akademisyen ve son 1 senedir şirketimiz Aderans Contruction’da etkili bir satış direktörü olarak yoluma devam ediyorum. Bunun yanı sıra yoğun iş yaşamı ile aile yaşamını dengede tutmaya çalışan 3 ufak çocuk annesiyim.

Çocukluk ve gençlik dönemlerimde hayata bakış açımı ve yaşantımı planlamada; kazandığım öğretiler ve benimsediğim modeller belirleyici olmuşlardır. Mimarlık, tasarım ve yapılı çevre mevzusunda devamlı tutkulu oluşum bunun öteki bir dışa vurumudur.

Lisans ve yüksek lisans eğitimimin arkasından Araştırma Görevlisi, İngiltere’deki Nottingham Üniversitesi’nce Sürdürülebilir Enerji Teknolojisi alanında tamamladığım doktora tezimin arkasından Hekim unvanını almaya Hak kazandım. Peşinden Internasyonal Kıbrıs Üniversitesi’nce “Destek Doçent” unvanına haiz oldum. Bu süre zarfında yönetimsel ve bilimsel nitelikli birçok çalışmamın yansıra; yazı, kitap, ulusal-uluslararası bildirilerim de bulunmaktadır. Şu an yarı zamanlı olarak uzmanlık alanımla ilgili olan derslerimi geleceğin mimar-iç mimarlarına tutkuyla aktarmaya devam ediyorum.

Şu an; öğretim ve araştırma mevzusunda yılların vermiş olduğu informasyon birikimimi, deneyimimi, eğitimci rolümün kazandırdığı yazışma becerimi, şirketimizin satış departmanını ve stratejilerini geliştirerek, rekabetçi pazarda daha başarı göstermiş bir halde yer almak hedefiyle iş hayatıma devam ediyorum.

 

Hem anne hem başarı göstermiş bir iş kadınısınız. Başarınızın sırrını neye borçlusunuz?

Başarının sırrı kesinlikle fazlaca çeşitli faktörlere bağlı olabilir ve kişiden kişiye değişebilir. Sadece, genel olarak başarıya ulaşmak için hedef belirlemek önemlidir. Bu hedef ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zamana dayalı olmalıdır. Başarıya ulaşmak için kişinin kendini doğru bir halde motive etmesi önemlidir. Disiplinli, tertipli ve dizgesel bir emek verme programı seyretmek gerekiyor. Kişinin fazlaca emek harcaması ve azimli olmasının yanı sıra, sıhhatli bir yazışma ve iş birliği ortamı yaratarak, etkin bir ekip oluşturulmalıdır. Devamlı kendini geliştirerek, yeniliklere ayak uydurulmalıdır. Ve sabırlı olmalıdır doğal. Şundan dolayı kişinin hedefine ulaşabilmesi için zamana ihtiyacı olacaktır.

 

Çalışan annelere önerileriniz neler?

Üç çocuk anası olmak, kuvvetli organizasyon becerimi, esneklik ve birçok sorumluluğu dengeleme yeteneğimi geliştirdi. Aile ve iş yaşamı içinde denge oluşturmak zor olsa da kendinize ve ailenize öncelik vermeniz ehemmiyet teşkil etmektedir. Bu süreçte benim en büyük destekçilerimden biri eşim. Bu sebepten dolayı aile faktörü mühim bir etken. İş ve aile hayatınıza süre ayırırken, kendinize de süre ayırmayı göz ardı etmemelisiniz. Son olarak eklemek gerekirse evlatların okul aktivitelerini ve etkinliklerini öncesinden planlayarak işleri daha kolay yönetebileceğiniz gerçeği.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: inşaat sektörünün başarı göstermiş anneleri, Pervin Abohorlu Doğramacı, aderans construction, anneler günüEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.