Lefkoşa temalı yarışmanın kazananlarına ödüllerinin dağıtıldığı törene, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Yıltan Taşçı Akademi Direktörü Yıltan Taşçı, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı, bazı LTB Meclis üyeleri ve fotoğraf severler katıldı.

LTB’den verilen bilgiye nazaran, törende Gülnur Tokay’a birincilik, Veysi Canateş’e ikincilik ve Mine Kurtel’e üçüncülük ödülü takdim edilirken, yaşamını kaybeden sevilen fotoğrafçılar Burçin Özkuş anısına verilen Burçin Özküş Hususi Ödülü Özgür Özsaygın’e ve Zerrin Erdilek anısına verilen Zerrin Erdilek Hususi Ödülü de Mehmet Hoca’ya verildi.

Güzelyurt'ta bir araç içerisinde uyuşturucu bulundu

Güzelyurt’ta bir vasıta içinde uyuşturucu bulunmuş oldu

Nilgün Cenup, Emel Sefer, Mehmet Türkelman’dan oluşan seçici kurula ise LTB Başkanı Mehmet Harmancı tarafınca teşekkür plaketi sunuldu.

-Taşçı: “Lefkoşa’mızı belgeliyoruz. Zira fotoğraf her şeyden ilkin bir belgedir”

Etkinlikte bir konuşma icra eden Yıltan Taşçı Akademi Direktörü Yıltan Taşçı, tüm Kıbrıs’ta bir ilk olarak fotomaraton etkinliğini LTB ile beraber düzenlediklerini ifade ederek “Lefkoşa’mızı belgeliyoruz. Zira fotoğraf her şeyden ilkin bir belgedir” dedi.

Taşçı, organizasyona katılan her insanın başarıya ulaşmış bulunduğunu, bir maratona katılmanın genel olarak oldukca zor bulunduğunu, fotomaratonun da aynı şekilde zorluklar içerdiğini beyan etti.

-Zaferyıldızı: “Bu organizasyona ortak olma arzusu taşıyoruz”

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı ise konuşmasında, fotoğraf sanatının mühim olduğuna işaret ederek, güzel işlere beraber imza atmanın vizyonları bulunduğunu söylemiş oldu.

Zaferyıldızı, gelecek yılki etkinlikte ortak olma arzusu taşıdıklarını belirterek, fotomaratonda oldukca emek gözlemlediğini, bu anlamda da tüm fotoğraf sanatçılarına “ışığınız bolca olsun” diyerek teşekkür etti.

-Harmancı: “Fotoğraflar şehrin ve belediye arşivinde özenle içeriyor”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Yıltan Taşçı Akademi’ye ortaya koyduklarından dolayı teşekkür ederken, foto maratonun her yıl daha da deneyimlenerek geliştirildiğine işaret etti.

Lefkoşa Fotomaraton yarışmasının geleneksel hale gelmesinin önemine vurgu icra eden Harmancı, çekilen fotoğrafların şehrin ve belediye arşivinde özenle yer aldığını söylemiş oldu. 

-115 fotoğraf arasından 30 fotoğraf sergilemeye hak kazanmıştır

Lefkoşa’nın belgelenmesi, tanıtımı ve fotoğraf sanatının geliştirilmesi, LTB sınırları içindeki kültürel değerlerin, tarihî ve gezinsel mekânların, kent dokusunun ve yaşamının fotoğrafçı bakış açısından yansıtılması amacıyla düzenlenen yarışmaya 23 fotoğraf sanatçısı toplam 115 fotoğraf ile katılırken, 12 Eylül’de toplanan jüri kazananları belirlemişti.

-Sergi Merkez Lefkoşa’da 17 Ekim Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek

Mevzunun Lefkoşa olarak belirlendiği, serbest-renkli kategorisindeki 115 fotoğrafın Nilgün Cenup, Emel Sefer, Mehmet Türkelman’dan oluşan seçici kurul tarafınca değerlendirildiği yarışmada kazanan ve sergileme alan fotoğraflardan oluşan sergi de Merkez Lefkoşa’da açıldı.

Ödül kazananların da içinde olduğu toplam 30 eserden oluşan sergi 17 Ekim Salı gününe kadar Merkez Lefkoşa Sergi Salonu’nda gezilebilecek.