Töre: Davamızı, Türkiye ve Türk milleti ile birlikte yürütüyoruz

Töre: Davamızı, Türkiye ve Türk milleti ile beraber yürütüyoruz

Meteoroloji Dairesi’nin 25 Kasım –1 Aralık tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna bakılırsa, belirtilen süre içinde ülkenin alçak tazyik sistemi ile periyodun ilk günleri serin ve nemli, öteki günlerde ise soğuk ve nemli hava hacminin tesiri altında kalacağı tahmin ediliyor.

Rapora görebugün parçalı fazlaca bulutlu zaman içinde yağmurlu, akşam saatleri sağanak yada gök gürültülü sağanak yağmurlu; yarın parçalı ve fazlaca bulutlu yer yer sağanak yada gök gürültülü sağanak yağmurlu; pazartesi günü ise paçalı bulutlu öğleye kadar yer yer hafifçe sağanak yağmurlu olacak. Salı gününden cumartesi gününe kadar ise parçalı bulutlu geçecek.

Periyod süresince en yüksek hava sıcaklığı periyodun ilk günleri iç kesimlerde ve sahillerde 21 – 24, öteki günlerde ise 17 – 20 santigrat aşama dolaylarında seyredecek.

Rüzgarın ise periyodun ilk günleri cenup ve batı yönlerden orta kuvvette zaman içinde güçlü yer yer fırtına şeklinde öteki günlerde ise şimal ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi planlanıyor.