Sabah saatlerinde Ozanköy Cami civarında bulunan hususi gereksinimli yitik kız evladı ile ilgili toplumsal medya paylaşımlarını suç duyurusu olarak kabul eden Girne Toplumsal Hizmetler Dairesi görevlileri, Ozanköy Muhtarı tarafınca Girne Polis Müdürlüğü’ne teslim edilen kız çocuğunu ve ailesini dikkatsizlik riski sebebiyle evinde ziyaret ederek denetledi.

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye nazaran, kız çocuğunun anne ve babasının İranlı olduğu, 5 senedir KKTC’de ikamet ettikleri tespit edildi, ailenin Türkçe bilmediği ve bir aydır Ozanköy’de ikamet etmiş olduğu de saptandı.

Feyzioğlu: Bizler dinlenmemek üzere yola çıktık. Yorulmak nedir bilmeyiz

Feyzioğlu: Hepimiz dinlenmemek suretiyle yola çıktık. Yorulmak nedir bilmeyiz

Girne Toplumsal Hizmetler Dairesi görevlileri tarafınca çocuğun yaşamış olduğu ev ortamı ve ihmale uğrayıp uğramadığı incelenirken, çocuğun Girne Hususi Eğitim Merkezi’ne kaydının yapılması için Toplumsal Hizmetler Dairesi girişimde bulunmuş oldu.

Türkçe bilmeyen İranlı ailenin ihmalinin olduğu tespit edilen yitik vakası ile ilgili ihtiyaç duyulan önlemlerin alınması amacıyla, Toplumsal Hizmetler Dairesi, Ozanköy Muhtarlığı ve Girne Belediyesi harekete geçti.