Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Dr. Ahmet Savaşan, Almanya, Çin, Hırvatistan, Hindistan, Kırgızistan, Fas, Suudi Arabistan ile beraber Konseyin başkan yardımcısı ülkelerinden olan Moldova’nın başkenti Kişinev’de meydana gelen Internasyonal Sıhhat Turizmi Forumu’na katıldı.

“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA DESTEK VERİYOR VE KATILIYORUZ”

Moldova Ekonomik Kalkınma ve Dijitalleşme Bakanı, Başbakan Yardımcısı Dumitru Alaiba, Kültür Bakanı Sergiu Prodan, ABD Birleşik Devletleri Internasyonal Kalkınma Ajansı Direktör Yardımcısı John Riordan, Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Güvenilir Çakmak ve Moldova Sıhhat Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Natalia Ciobanu ile beraber Forum’un açılışında konuşan Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, üye ülkelerin her biri ile  samimi ilişkiler kurarak ülkeler arası iş birliklerinin gelişmesi için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizdi.

Akdeniz'de korkutan deprem...

Akdeniz’de korkutan zelzele…

“DÜNYA SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ SEKTÖRE LİDERLİK EDİYOR”

Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi’nin (GHTC) internasyonal alanda sıhhat turizmi politikalarının ilerletilmesinde, görevli sıhhat turizminin savunulmasında ve sıhhat turizminin ekonomik gelişme, kapsayıcı kalkınma ve çevresel sürdürülebilirliğe doğru itici bir güç olarak teşvik edilmesinde sektöre liderlik ve destek sunan oldukca uluslu bir kurum bulunduğunu özetleyen Savaşan, konseyin kendi kapasitesi ile etkinliğini, anlamlı iş birlikleri kanalıyla her geçen yıl güçlendirdiğine işaret etti.

“FORUM ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAK”

Dr. Savaşan, Moldova Sıhhat Turizmi Konseyi’nin, Moldova Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı himayesinde, ABD Birleşik Devletleri Internasyonal Kalkınma Ajansı’nın stratejik ortaklığı ve Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi’nin desteğiyle başarıya ulaşmış bir forum gerçekleştirdiğinin altını çizerek internasyonal alanda başarıları bulunan bilim adamları ile sıhhat turizmi profesyonellerini bir araya getirmeyi başaran Internasyonal Forum’un sıhhat turizmi alanında küresel iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacağına inanç belirtti.